Uitermate losbandige Hollywoodster Johnny Marco (Stephen Dorff) leidt een luxueus leventje in het Chateau Mormant Hotel in Hollywood. Tot hij onverwachts bezoek krijgt van zijn 11-jarige dochter Cleo (Elle Fanning, jongere zus van Dakota).

De plot van Somewhere, de vijfde film van Sofia Coppola laat zich redelijk makkelijk samenvatten. En we kunnen er niet omheen, de trailer doet ons denken aan haar succesfilm Lost in Translation. De sfeer, de beelden en de muziek, alles ademt Coppola. Somewhere is haar eerste film sinds Marie-Antoinette, de historische biopic met Kirsten Dunst uit 2006.

De muziek bij de film wordt trouwens verzorgd door Coppola's wederhelft, Thomas Mars en zijn makkers van Phoenix. In de trailer zijn ook de New Yorkse hipcats van The Strokes te horen.

Somewhere komt op 22 december in de zalen.

Jan Walraven

Uitermate losbandige Hollywoodster Johnny Marco (Stephen Dorff) leidt een luxueus leventje in het Chateau Mormant Hotel in Hollywood. Tot hij onverwachts bezoek krijgt van zijn 11-jarige dochter Cleo (Elle Fanning, jongere zus van Dakota). De plot van Somewhere, de vijfde film van Sofia Coppola laat zich redelijk makkelijk samenvatten. En we kunnen er niet omheen, de trailer doet ons denken aan haar succesfilm Lost in Translation. De sfeer, de beelden en de muziek, alles ademt Coppola. Somewhere is haar eerste film sinds Marie-Antoinette, de historische biopic met Kirsten Dunst uit 2006. De muziek bij de film wordt trouwens verzorgd door Coppola's wederhelft, Thomas Mars en zijn makkers van Phoenix. In de trailer zijn ook de New Yorkse hipcats van The Strokes te horen. Somewhere komt op 22 december in de zalen.Jan Walraven