Volgens de Hollywood Reporters heeft de tweede smurfenfilm in de eerste week al 51,1 miljoen dollar opgebracht, tegen 48,4 miljoen dollar voor de Cowboys die meer dan 160 miljoen dollar hebben gekost en waarbij sterren aantreden als Daniel Craig ("James Bond") en Harrison Ford ("Indiana Jones").

In 'The Smurfs' zit de middeleeuwse toverkol Gargamel de smurfen als vanouds op de hielen. Tijdens een achtervolging komen de blauwe mannetjes van Peyo door een magische poort per ongeluk in onze tijd terecht. Met de hulp van een getrouwd koppel (Neil Patrick Harris en Jayma Mays) proberen ze terug thuis te raken, met Gargamel nog steeds in hun kielzog.

De eerste smurfenfilm (de tekenfilm "De fluit met zes smurfen", nvdr.) dateert van 35 jaar geleden. (Belga/DB)

Volgens de Hollywood Reporters heeft de tweede smurfenfilm in de eerste week al 51,1 miljoen dollar opgebracht, tegen 48,4 miljoen dollar voor de Cowboys die meer dan 160 miljoen dollar hebben gekost en waarbij sterren aantreden als Daniel Craig ("James Bond") en Harrison Ford ("Indiana Jones"). In 'The Smurfs' zit de middeleeuwse toverkol Gargamel de smurfen als vanouds op de hielen. Tijdens een achtervolging komen de blauwe mannetjes van Peyo door een magische poort per ongeluk in onze tijd terecht. Met de hulp van een getrouwd koppel (Neil Patrick Harris en Jayma Mays) proberen ze terug thuis te raken, met Gargamel nog steeds in hun kielzog.De eerste smurfenfilm (de tekenfilm "De fluit met zes smurfen", nvdr.) dateert van 35 jaar geleden. (Belga/DB)