Hilde Van Mieghem is de zevende Belgische regisseur die het Filmfestival Gent opent. Tot haar illustere voorgangers behoren onder meer Robbe De Hert, Stijn Coninx, Erik Van Looy en Felix van Groeningen. 'Smoorverliefd' is Van Mieghem's derde langspeler na 'De Kus' in 2004 en 'Dennis van Rita' in 2006.

In deze romantische feel-goodkomedie zoomt Van Mieghem in op het turbulente leven van vier sterke vrouwen die op zoek zijn naar "love, peace, en happiness". Ze worden gespeeld door vaste waarden Veerle Dobbelaere, Wine Dierickx, Marie Vinck en Aline Van Hulle. Hun mannelijke tegenspelers zijn - nog vastere waarden - Koen De Bouw, Koen De Graeve, Kevin Janssens, Jan Decleir en Huub Stapel.

Niet geheel ontoevallig verschijnt in oktober nog een romkom van Vlaamse kweek. Vaste regisseurwaarde Jan Verheyen laat het milieu van de Albanese maffia uit 'Dossier K' voor wat het is en gaat met Sinterklaas de baan op. 'Zot Van A' is gebaseerd op de Nederlandse prent 'Alles is Liefde'. Onder meer Kevin Janssens, Veerle Baetens en Joke Devynck spelen een de hoofdrol. Hier is de trailer:

Andreas Ilegems

Hilde Van Mieghem is de zevende Belgische regisseur die het Filmfestival Gent opent. Tot haar illustere voorgangers behoren onder meer Robbe De Hert, Stijn Coninx, Erik Van Looy en Felix van Groeningen. 'Smoorverliefd' is Van Mieghem's derde langspeler na 'De Kus' in 2004 en 'Dennis van Rita' in 2006. In deze romantische feel-goodkomedie zoomt Van Mieghem in op het turbulente leven van vier sterke vrouwen die op zoek zijn naar "love, peace, en happiness". Ze worden gespeeld door vaste waarden Veerle Dobbelaere, Wine Dierickx, Marie Vinck en Aline Van Hulle. Hun mannelijke tegenspelers zijn - nog vastere waarden - Koen De Bouw, Koen De Graeve, Kevin Janssens, Jan Decleir en Huub Stapel. Niet geheel ontoevallig verschijnt in oktober nog een romkom van Vlaamse kweek. Vaste regisseurwaarde Jan Verheyen laat het milieu van de Albanese maffia uit 'Dossier K' voor wat het is en gaat met Sinterklaas de baan op. 'Zot Van A' is gebaseerd op de Nederlandse prent 'Alles is Liefde'. Onder meer Kevin Janssens, Veerle Baetens en Joke Devynck spelen een de hoofdrol. Hier is de trailer: Andreas Ilegems