De acteur, die erg opviel vanwege zijn grote lichaamslengte (2,18 m), kreeg zijn eerste grote rol in de televisieserie "The Wild Wild West" als Voltaire, een assistent van de slechterik Dr. Loveless (Michael Dunn). Maar het is zijn rol als de Bond-schurk "Jaws" in "The Spy Who Loved Me" (1977) en "Moonraker" (1979), die Kiel wereldroem bezorgde.

Kiel overleed in het medisch centrum St. Agnes in Fresno, in Californië. Hij werd vorige week opgenomen na een val waarbij hij zijn been brak. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen de val en zijn overlijden. Er is geen doodsoorzaak bekendgemaakt. (BELGA)

De acteur, die erg opviel vanwege zijn grote lichaamslengte (2,18 m), kreeg zijn eerste grote rol in de televisieserie "The Wild Wild West" als Voltaire, een assistent van de slechterik Dr. Loveless (Michael Dunn). Maar het is zijn rol als de Bond-schurk "Jaws" in "The Spy Who Loved Me" (1977) en "Moonraker" (1979), die Kiel wereldroem bezorgde.Kiel overleed in het medisch centrum St. Agnes in Fresno, in Californië. Hij werd vorige week opgenomen na een val waarbij hij zijn been brak. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen de val en zijn overlijden. Er is geen doodsoorzaak bekendgemaakt. (BELGA)