Skyfall bracht al wereldwijd 951 miljoen dollar in het laatje, en staat daarmee op een zucht van het miljard dollar aan opbrengsten wereldwijd. Dat double-o-seven dat duizelingwekkend cijfer zal halen, is enkel een kwestie van tijd. 'Skyfall' moet immers nog uitkomen in China, vermoedelijk in februari. En niemand die er aan twijfelt dat ook de Chinezen massaal naar de plaatselijke bioscopen zullen gaan.

De 23ste Bondfilm, een joint venture van Sony en MGM, is sowieso de meest lucratieve prent die beide productie- en distributiehuizen ooit uitbrachten. Double-o-seven doet ruim beter dan Spider-Man 3, met 890 miljoen dollar de vorige best verdienende prent bij Sony. Bij MGM was dat Gone with the Wind, de film die in 1939 acht Oscars in de wacht sleepte en 400 miljoen dollar aan opbrengsten opleverde. Rekening houdend met de inflatie is de succesfilm van regisseur Victor Fleming wel de succesvolste aller tijden. (DB)

Skyfall bracht al wereldwijd 951 miljoen dollar in het laatje, en staat daarmee op een zucht van het miljard dollar aan opbrengsten wereldwijd. Dat double-o-seven dat duizelingwekkend cijfer zal halen, is enkel een kwestie van tijd. 'Skyfall' moet immers nog uitkomen in China, vermoedelijk in februari. En niemand die er aan twijfelt dat ook de Chinezen massaal naar de plaatselijke bioscopen zullen gaan.De 23ste Bondfilm, een joint venture van Sony en MGM, is sowieso de meest lucratieve prent die beide productie- en distributiehuizen ooit uitbrachten. Double-o-seven doet ruim beter dan Spider-Man 3, met 890 miljoen dollar de vorige best verdienende prent bij Sony. Bij MGM was dat Gone with the Wind, de film die in 1939 acht Oscars in de wacht sleepte en 400 miljoen dollar aan opbrengsten opleverde. Rekening houdend met de inflatie is de succesfilm van regisseur Victor Fleming wel de succesvolste aller tijden. (DB)