De jury van het Film Fest Gent heeft zijn winnaars gekozen, zo ook het publiek. Met een gemiddelde score van 4,73 op 5 is 'Short Term 12' de favoriete film in de ogen van de bioscoopgangers. De film van Destin Daniel Cretton gaat zo aan de haal met de Port of Ghent Publieksprijs.

'Short Term 12' speelt zo goed als volledig in en rond een zorginstelling voor tieners. Centrale figuur in het verhaal is de gedreven jonge werkneemster Grace (Brie Larson), die een relatie heeft met haar collega Mason.

De film brengt het relaas van hun dagelijkse job, maar gaat ook breder door de beslommeringen evenals de dynamiek in het tehuis en al zijn bewoners in kaart te brengen. Daaruit ontstaat een bijzondere, kleine independent-film die tegelijk zowel oprecht als zeer spontaan is én bruist van vitaliteit. 'Een klein, karaktergedreven verhaal met een sterke cast en bijzondere aandacht voor kleur, camerawerk en geluid', aldus de organisatie.

'Short Term 12' was onlangs nog de grote winnaar tijdens het SXSW filmfestival in Texas. Vanaf 19 februari 2014 loopt de film in onze zalen.

De Canvas Publieksprijs ging dit jaar naar 'The Lunchbox', een verhaal in de marge van de 5.000 lunchleveranciers die actief zijn in India. Door deze onderscheiding voor de langspeler van Ritesh Batra zal de zender de rechten van de film aankopen en uitzenden op Canvas. (DB)

De jury van het Film Fest Gent heeft zijn winnaars gekozen, zo ook het publiek. Met een gemiddelde score van 4,73 op 5 is 'Short Term 12' de favoriete film in de ogen van de bioscoopgangers. De film van Destin Daniel Cretton gaat zo aan de haal met de Port of Ghent Publieksprijs. 'Short Term 12' speelt zo goed als volledig in en rond een zorginstelling voor tieners. Centrale figuur in het verhaal is de gedreven jonge werkneemster Grace (Brie Larson), die een relatie heeft met haar collega Mason. De film brengt het relaas van hun dagelijkse job, maar gaat ook breder door de beslommeringen evenals de dynamiek in het tehuis en al zijn bewoners in kaart te brengen. Daaruit ontstaat een bijzondere, kleine independent-film die tegelijk zowel oprecht als zeer spontaan is én bruist van vitaliteit. 'Een klein, karaktergedreven verhaal met een sterke cast en bijzondere aandacht voor kleur, camerawerk en geluid', aldus de organisatie. 'Short Term 12' was onlangs nog de grote winnaar tijdens het SXSW filmfestival in Texas. Vanaf 19 februari 2014 loopt de film in onze zalen.De Canvas Publieksprijs ging dit jaar naar 'The Lunchbox', een verhaal in de marge van de 5.000 lunchleveranciers die actief zijn in India. Door deze onderscheiding voor de langspeler van Ritesh Batra zal de zender de rechten van de film aankopen en uitzenden op Canvas. (DB)