Met #AllMyMovies organiseerde Shia LaBeouf deze week een heuse filmmarathon van 72 uur. De acteur keek samen met fans naar alle prenten waarin hij een rol heeft. Op de digitale-kunstwebsite NewHive kon je Shia LaBeouf's kijkervaring live streamen.

De camera was pal op zijn gezicht gericht. Soms at hij popcorn of nipte hij van een cola. Op andere momenten zag je blikken van afgrijzen of ontroering. Op sociale media werd het experiment gretig gevolgd: zou het de acteur lukken om pakweg Transformers: Dark of the Moon uit te zitten? Hij deed het, en het resultaat was onmiskenbaar hilarisch. Tijdens Transformers: Revenge of the Fallen knapte LaBeouf zelfs een uiltje.

Het resultaat is verrassend, grappig en tegelijk ontroerend. Wat begon als simpelweg een gek idee ontsproten aan het brein van LaBeouf, mondde uit tot een interessant kunstproject. Je kan het zelfs vergelijken met ideeën van Marina Abramovic of Tehching Hsieh - hoewel dit dan de luchtigere Tinseltown-versie is. De acteur leverde met deze stunt toch wel een uitzonderlijk fascinerend en navelstarend kunstproject af. En dat is meer dan wat je kan zeggen over veel van zijn films.

Wie 72 uur 'op overschot' heeft, kan de volledige streamsessie herbekijken op de website van NewHive.

Met #AllMyMovies organiseerde Shia LaBeouf deze week een heuse filmmarathon van 72 uur. De acteur keek samen met fans naar alle prenten waarin hij een rol heeft. Op de digitale-kunstwebsite NewHive kon je Shia LaBeouf's kijkervaring live streamen. De camera was pal op zijn gezicht gericht. Soms at hij popcorn of nipte hij van een cola. Op andere momenten zag je blikken van afgrijzen of ontroering. Op sociale media werd het experiment gretig gevolgd: zou het de acteur lukken om pakweg Transformers: Dark of the Moon uit te zitten? Hij deed het, en het resultaat was onmiskenbaar hilarisch. Tijdens Transformers: Revenge of the Fallen knapte LaBeouf zelfs een uiltje.Het resultaat is verrassend, grappig en tegelijk ontroerend. Wat begon als simpelweg een gek idee ontsproten aan het brein van LaBeouf, mondde uit tot een interessant kunstproject. Je kan het zelfs vergelijken met ideeën van Marina Abramovic of Tehching Hsieh - hoewel dit dan de luchtigere Tinseltown-versie is. De acteur leverde met deze stunt toch wel een uitzonderlijk fascinerend en navelstarend kunstproject af. En dat is meer dan wat je kan zeggen over veel van zijn films. Wie 72 uur 'op overschot' heeft, kan de volledige streamsessie herbekijken op de website van NewHive.