In zijn eerste lange avontuur komt Shaun samen met zijn koddige kudde in de grote stad terecht. Daar gaan ze op zoek naar zijn baasje The Farmer, die zich door een speling van het lot tot glamourkapper heeft omgeschoold, al blijft het achter elke hoek oppassen voor een overijverige medewerker van het dierenasiel.

Aardman-veteranen Richard Starzak en Mark Burton, die ook de serie ontwikkelden en het gros van de tv-episodes regisseerden, houden het tempo en de aaibaarheidsfactor hoog, terwijl ze ter wille van de volwassen filmfans ook enkele popreferenties (Taxi Driver, The Silence of the Lambs, Cape Fear, The Beatles...) in de plasticinemix gooien. Dat resulteert in een kwiek geanimeerde rollercoaster vol chaplineske visuele gags, kneuterige charme en Britse silliness, die - hoewel de avonturen van Wallace & Gromit, hun andere creaties, spitsvondiger waren en in Chicken Run (2000) meer jus zat - zowel jong als oud tachtig minuten een schaapachtige grijns zal bezorgen. Veel geblaat, evenveel wol.

In zijn eerste lange avontuur komt Shaun samen met zijn koddige kudde in de grote stad terecht. Daar gaan ze op zoek naar zijn baasje The Farmer, die zich door een speling van het lot tot glamourkapper heeft omgeschoold, al blijft het achter elke hoek oppassen voor een overijverige medewerker van het dierenasiel. Aardman-veteranen Richard Starzak en Mark Burton, die ook de serie ontwikkelden en het gros van de tv-episodes regisseerden, houden het tempo en de aaibaarheidsfactor hoog, terwijl ze ter wille van de volwassen filmfans ook enkele popreferenties (Taxi Driver, The Silence of the Lambs, Cape Fear, The Beatles...) in de plasticinemix gooien. Dat resulteert in een kwiek geanimeerde rollercoaster vol chaplineske visuele gags, kneuterige charme en Britse silliness, die - hoewel de avonturen van Wallace & Gromit, hun andere creaties, spitsvondiger waren en in Chicken Run (2000) meer jus zat - zowel jong als oud tachtig minuten een schaapachtige grijns zal bezorgen. Veel geblaat, evenveel wol.