Vorige week werd een vestiging van Cartier beroofd in Cannes. De boeven gingen aan de haal met juwelen ter waarde van 17.5 miljoen euro. Politiecommissaris Philippe Jos meent dat het filmfestival ieder jaar dieven aantrekt. 'Er zijn meer mensen en meer rijke individuen aanwezig in de stad. Dieven komen speciaal voor het evenement afgezakt naar Cannes.'

Niet alleen wordt de stad bewaakt door politie, marine en security, ook de sociale media worden in de gaten gehouden. Zo kunnen eventuele manifestaties opgevolgd worden.

Zeker na de terroristische aanslag in Parijs wordt er extra ingezet op anti-terreur. Er zal dit jaar dan ook meer security aanwezig zijn dan vorig jaar.

Het Filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 24 mei. (LP)

Vorige week werd een vestiging van Cartier beroofd in Cannes. De boeven gingen aan de haal met juwelen ter waarde van 17.5 miljoen euro. Politiecommissaris Philippe Jos meent dat het filmfestival ieder jaar dieven aantrekt. 'Er zijn meer mensen en meer rijke individuen aanwezig in de stad. Dieven komen speciaal voor het evenement afgezakt naar Cannes.' Niet alleen wordt de stad bewaakt door politie, marine en security, ook de sociale media worden in de gaten gehouden. Zo kunnen eventuele manifestaties opgevolgd worden. Zeker na de terroristische aanslag in Parijs wordt er extra ingezet op anti-terreur. Er zal dit jaar dan ook meer security aanwezig zijn dan vorig jaar. Het Filmfestival van Cannes vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 24 mei. (LP)