Sheldon Turner, co-screenwriter van Up in the Air (onlangs nog genomineerd in de categorie Best Adapted Screenplay bij de Oscars 2010) maakt binnenkort zijn debuut als regisseur. De prent gaat By Virtue Fall heten en wordt gefinancierd door Nicolas Chartier, die dat ook deed voor de met Oscars overladen* oorlogsprent The Hurt Locker. (Ter informatie: Chartier werd van de Oscarshow weggestuurd omdat hij via e-mail stemmen ronselde voor de Kathryn Bigelow-film.)

Sheldon Turner meldde eerder al dat hij graag 'twee grote acteurs' had gecast, maar met een budget van een schamele 20 miljoen dollar zal Turner dat plan waarschijnlijk netjes op zijn buik mogen schrijven. Het filmen zelf gaat in september van start, wat Turner enige tijd zou moeten geven om zich nog te focussen op de hopen andere projecten van zijn hand. De man schreef onder andere de romantische komedie Kiss & Tell (Universal), Man Camp (Sony), Paths of Glory (Sony), Orbit (Fox) en Two Minutes to Midnight (Fox). Naar eigen zeggen was het script voor deze By Virtue Fall het eerste waarvan hij voelde dat hij de productie voor eigen rekening moest nemen.

By Virtue Fall dekt het verhaal van een man die door zijn eigen mentor wordt ingeluisd en zo in de gevangenis terechtkomt. (Bummer) Bij zijn vrijlating besluit hij - niet geheel verrassend - wraak te nemen op zijn ex-partner, maar die is dan weer uit de business gestapt en druk bezig een nieuw leven op te bouwen. Een trailer is er nog niet, het filmen gaat pas van start in september dit jaar. Wij houden u op de hoogte van nieuwe evoluties.

Bekijkt u hieronder nog eens de trailer voor Up in the Air.

*The Hurt Locker kreeg een Oscar voor:
- Beste Film
- Beste regie (Kathryn Bigelow)
- Beste montage (Bob Murawski en Chris Innis)
- Beste audiomontage (Paul N J. Ottosson)
- Beste audiomixage (Paul N J. Ottosson en Ray Beckett)
- Beste originele Screenplay (Mark Boal)
Elisah Vandaele

Sheldon Turner, co-screenwriter van Up in the Air (onlangs nog genomineerd in de categorie Best Adapted Screenplay bij de Oscars 2010) maakt binnenkort zijn debuut als regisseur. De prent gaat By Virtue Fall heten en wordt gefinancierd door Nicolas Chartier, die dat ook deed voor de met Oscars overladen* oorlogsprent The Hurt Locker. (Ter informatie: Chartier werd van de Oscarshow weggestuurd omdat hij via e-mail stemmen ronselde voor de Kathryn Bigelow-film.) Sheldon Turner meldde eerder al dat hij graag 'twee grote acteurs' had gecast, maar met een budget van een schamele 20 miljoen dollar zal Turner dat plan waarschijnlijk netjes op zijn buik mogen schrijven. Het filmen zelf gaat in september van start, wat Turner enige tijd zou moeten geven om zich nog te focussen op de hopen andere projecten van zijn hand. De man schreef onder andere de romantische komedie Kiss & Tell (Universal), Man Camp (Sony), Paths of Glory (Sony), Orbit (Fox) en Two Minutes to Midnight (Fox). Naar eigen zeggen was het script voor deze By Virtue Fall het eerste waarvan hij voelde dat hij de productie voor eigen rekening moest nemen. By Virtue Fall dekt het verhaal van een man die door zijn eigen mentor wordt ingeluisd en zo in de gevangenis terechtkomt. (Bummer) Bij zijn vrijlating besluit hij - niet geheel verrassend - wraak te nemen op zijn ex-partner, maar die is dan weer uit de business gestapt en druk bezig een nieuw leven op te bouwen. Een trailer is er nog niet, het filmen gaat pas van start in september dit jaar. Wij houden u op de hoogte van nieuwe evoluties. Bekijkt u hieronder nog eens de trailer voor Up in the Air. *The Hurt Locker kreeg een Oscar voor: - Beste Film - Beste regie (Kathryn Bigelow) - Beste montage (Bob Murawski en Chris Innis) - Beste audiomontage (Paul N J. Ottosson) - Beste audiomixage (Paul N J. Ottosson en Ray Beckett) - Beste originele Screenplay (Mark Boal) Elisah Vandaele