Sommigen zeggen dat je best kan stoppen op een hoogtepunt. Maar in het geval van Sam Mendes komt dat hoogtepunt wel erg vroeg. Na amper één James Bondfilm, het megasuccesvolle Skyfall, heeft Mendes besloten om vroegtijdig afscheid te nemen van de hyperpopulaire franchise. You Only Live Twice, maar regisseren doet hij maar één keer.

Het filmmagazine Empire kon exclusief uitpakken met de primeur. In een interview had de regisseur nochtans niets dan lovende woorden over de film en zijn medewerkers. Er viel haast wat spijt te bespeuren. "Het is een erg moeilijke beslissing geweest om het aanbod van producers Michael [G. Wilson] en Barbara [Broccoli] om de volgende Bondfilm te regisseren, af te slaan", klonk het bij de cineast. "Ik had het gevoel dat ik alles wat ik kon doen, ook effectief gedaan heb. Dit was de Bondfilm die ik wou maken. Als ik hetzelfde opnieuw zou kunnen doen, deed ik het zeker en vast een tweede keer. Maar het is een groot risico, en ik wil er niet aan beginnen als ik er niet zeker van ben."

Terug theatermaker "Het regisseren van Skyfall was een van de beste ervaringen uit mijn professionele leven, maar ik heb andere verplichtingen waarop ik me de eerstvolgende jaren ga focussen." Die toekomstige verplichtingen liggen niet in de filmwereld, maar wel op de theaterpodia. Mendes is naast filmregisseur ook theatermaker. In 2013 brengt hij onder meer nieuwe producties van klassiekers King Lear en Charlie And The Chocolate Factory ten tonele. Beide producties houden hem bezig tot 2014, waardoor hij de 24e Bondfilm onmogelijk kan maken.

Toch wilt de filmmaker nog geen afscheid nemen van de Bondfamilie. "Ik voel me vereerd dat ik deel mocht uitmaken van de Bondfamilie", aldus Sam Mendes zelf. "Ik hoop dat ik in de toekomst nog eens de kans mag krijgen om met hen samen te werken". Of zoals Bond het zelf zou zeggen: "Never say never again". (TR)

Sommigen zeggen dat je best kan stoppen op een hoogtepunt. Maar in het geval van Sam Mendes komt dat hoogtepunt wel erg vroeg. Na amper één James Bondfilm, het megasuccesvolle Skyfall, heeft Mendes besloten om vroegtijdig afscheid te nemen van de hyperpopulaire franchise. You Only Live Twice, maar regisseren doet hij maar één keer. Het filmmagazine Empire kon exclusief uitpakken met de primeur. In een interview had de regisseur nochtans niets dan lovende woorden over de film en zijn medewerkers. Er viel haast wat spijt te bespeuren. "Het is een erg moeilijke beslissing geweest om het aanbod van producers Michael [G. Wilson] en Barbara [Broccoli] om de volgende Bondfilm te regisseren, af te slaan", klonk het bij de cineast. "Ik had het gevoel dat ik alles wat ik kon doen, ook effectief gedaan heb. Dit was de Bondfilm die ik wou maken. Als ik hetzelfde opnieuw zou kunnen doen, deed ik het zeker en vast een tweede keer. Maar het is een groot risico, en ik wil er niet aan beginnen als ik er niet zeker van ben." Terug theatermaker "Het regisseren van Skyfall was een van de beste ervaringen uit mijn professionele leven, maar ik heb andere verplichtingen waarop ik me de eerstvolgende jaren ga focussen." Die toekomstige verplichtingen liggen niet in de filmwereld, maar wel op de theaterpodia. Mendes is naast filmregisseur ook theatermaker. In 2013 brengt hij onder meer nieuwe producties van klassiekers King Lear en Charlie And The Chocolate Factory ten tonele. Beide producties houden hem bezig tot 2014, waardoor hij de 24e Bondfilm onmogelijk kan maken. Toch wilt de filmmaker nog geen afscheid nemen van de Bondfamilie. "Ik voel me vereerd dat ik deel mocht uitmaken van de Bondfamilie", aldus Sam Mendes zelf. "Ik hoop dat ik in de toekomst nog eens de kans mag krijgen om met hen samen te werken". Of zoals Bond het zelf zou zeggen: "Never say never again". (TR)