In de film is een homoseksuele scène te zien en volgens verschillende politici is dat een overtreding van de wet die homopropaganda voor minderjarigen verbiedt. Er is een brief gestuurd naar de Russische minister van Cultuur, Vladimir Medinsky, die 'een verbod bestudeert'.

De film, een live-action remake van de gelijknamige animatieprent uit 1991, wordt op 16 maart in de Russische zalen verwacht. Regisseur Bill Condon verkondigde eerder al dat in de film 'het eerste exclusieve gay-moment in de geschiedenis van Disney te zien zal zijn'. Critici die de film al gezien hebben, minimaliseren dat.

Een conservatief Russisch parlementslid, Vitali Milonov, heeft in een brief aan de minister van Cultuur gevraagd om een avant-premiere achter gesloten deuren te houden. 'Als daar blijkt dat er homoseksuele propaganda in voorkomt, moet men de film verbieden', vindt hij.

Milonov is de man achter de omstreden wet die de propaganda verbiedt. Eerder pleitte hij ook al voor het afsluiten van Facebook in Rusland, omdat die socialenetwerksite foto's van de regenboogvlag verspreidde, hét symbool van de homoseksuele beweging.

Homseksualiteit was tot 1993 strafbaar in Rusland, en tot 1999 werd het beschouwd als een mentale ziekte.

In de film is een homoseksuele scène te zien en volgens verschillende politici is dat een overtreding van de wet die homopropaganda voor minderjarigen verbiedt. Er is een brief gestuurd naar de Russische minister van Cultuur, Vladimir Medinsky, die 'een verbod bestudeert'. De film, een live-action remake van de gelijknamige animatieprent uit 1991, wordt op 16 maart in de Russische zalen verwacht. Regisseur Bill Condon verkondigde eerder al dat in de film 'het eerste exclusieve gay-moment in de geschiedenis van Disney te zien zal zijn'. Critici die de film al gezien hebben, minimaliseren dat. Een conservatief Russisch parlementslid, Vitali Milonov, heeft in een brief aan de minister van Cultuur gevraagd om een avant-premiere achter gesloten deuren te houden. 'Als daar blijkt dat er homoseksuele propaganda in voorkomt, moet men de film verbieden', vindt hij. Milonov is de man achter de omstreden wet die de propaganda verbiedt. Eerder pleitte hij ook al voor het afsluiten van Facebook in Rusland, omdat die socialenetwerksite foto's van de regenboogvlag verspreidde, hét symbool van de homoseksuele beweging. Homseksualiteit was tot 1993 strafbaar in Rusland, en tot 1999 werd het beschouwd als een mentale ziekte.