Ondanks de Oscarnominatie en de daarbijhorende 'reclame', doet de film van regisseur Michael R. Roskam het niet zo goed op Amerikaanse bodem. 'Rundskop' werd voorlopig vertoond in Los Angeles, New York, Chicago en Austin (Texas) - en zorgde voor slechts 113.000 euro aan inkomsten, wat neerkomt op ongeveer 15.000 bioscoopgangers. De film komt wel nog uit in drie andere steden: Pittsburgh, Charlotte en San Diego. Maar de verhoopte verwachtingen zullen niet ingelost worden. De producenten hopen nu op betere inkomsten als de film op Blu-ray verschijnt, in juni.

Producent Bart Van Langendonck beaamt de tegenvallende resultaten. Volgens ham ligt de matige interesse aan het donker verhaal en het feit dat de film in de VS enkel getoond wordt in kleinere arthouse cinema's. (DB)

Ondanks de Oscarnominatie en de daarbijhorende 'reclame', doet de film van regisseur Michael R. Roskam het niet zo goed op Amerikaanse bodem. 'Rundskop' werd voorlopig vertoond in Los Angeles, New York, Chicago en Austin (Texas) - en zorgde voor slechts 113.000 euro aan inkomsten, wat neerkomt op ongeveer 15.000 bioscoopgangers. De film komt wel nog uit in drie andere steden: Pittsburgh, Charlotte en San Diego. Maar de verhoopte verwachtingen zullen niet ingelost worden. De producenten hopen nu op betere inkomsten als de film op Blu-ray verschijnt, in juni. Producent Bart Van Langendonck beaamt de tegenvallende resultaten. Volgens ham ligt de matige interesse aan het donker verhaal en het feit dat de film in de VS enkel getoond wordt in kleinere arthouse cinema's. (DB)