Giurgiu is in zijn land een beroemdheid en zegt gefascineerd te zijn door de roof. Hij bezocht Carcaliu, het dorpje waar D. vandaan komt, en heeft met betrokkenen gesproken. Dat meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad. Giurgiu is ervan overtuigd dat het materiaal geschikt is voor een hit op het witte doek.

Een hoofdrol is weggelegd voor moeder Olga. 'Wat is de waarde van een Picasso in de handen van een moeder die haar zoon wil helpen?' aldus Giurgiu.

Verbrand

Bij de miljoenenroof in oktober vorig jaar werden zeven schilderijen van onder anderen Monet, Matisse, Picasso en Gauguin gestolen uit de Kunsthal in Rotterdam. De schilderijen bleken te beroemd om te kunnen verkopen en werden verbrand in de woning van de moeder van hoofdverdachte Radu D. in Carcaliu. De moeder zei dat ze de schilderijen verbrandde omdat ze bang was dat haar zoon gestraft zou worden. (Belga/KVDA)

Giurgiu is in zijn land een beroemdheid en zegt gefascineerd te zijn door de roof. Hij bezocht Carcaliu, het dorpje waar D. vandaan komt, en heeft met betrokkenen gesproken. Dat meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad. Giurgiu is ervan overtuigd dat het materiaal geschikt is voor een hit op het witte doek. Een hoofdrol is weggelegd voor moeder Olga. 'Wat is de waarde van een Picasso in de handen van een moeder die haar zoon wil helpen?' aldus Giurgiu. Verbrand Bij de miljoenenroof in oktober vorig jaar werden zeven schilderijen van onder anderen Monet, Matisse, Picasso en Gauguin gestolen uit de Kunsthal in Rotterdam. De schilderijen bleken te beroemd om te kunnen verkopen en werden verbrand in de woning van de moeder van hoofdverdachte Radu D. in Carcaliu. De moeder zei dat ze de schilderijen verbrandde omdat ze bang was dat haar zoon gestraft zou worden. (Belga/KVDA)