Meer dan dertig jaar na de officiële release van Blade Runner begint de hoog geanticipeerde sequel vorm te krijgen. Vandaag raakte bekend dat Robin Wright - voornamelijk bekend om haar prominente rol in de Netflix-serie House of Cards - in de finale gesprekken is voor een rol. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Variety.

Tevoren werd al aangekondigd dat Harrison Ford terug in de huid zal kruipen van Rick Deckard, het hoofdpersonage van de eerste film. De sequel zal zich weliswaar decennia na de originele productie afspelen. Ook Ryan Gosling - bekend van onder meer Drive en Gangster Squad - maakt deel uit van de cast. Details over de plot en personages zijn nog niet bekend.

Ridley Scott op achtergrond

Ridley Scott, die aan het roer stond van de originele productie uit 1982, maakt nu plaats voor de Canadees Denis Villenueve, regisseur van onder meer Prisoners en Sicario. Scott kijkt echter nog vanop de zijlijn toe. Hij schreef mee aan het nieuwe script en functioneert als uitvoerende producent van de sequel.

De planning van de voorlopig titelloze sequel is momenteel in volle gang. De opnames zouden deze zomer van start gaan.

(JG)

Meer dan dertig jaar na de officiële release van Blade Runner begint de hoog geanticipeerde sequel vorm te krijgen. Vandaag raakte bekend dat Robin Wright - voornamelijk bekend om haar prominente rol in de Netflix-serie House of Cards - in de finale gesprekken is voor een rol. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Variety.Tevoren werd al aangekondigd dat Harrison Ford terug in de huid zal kruipen van Rick Deckard, het hoofdpersonage van de eerste film. De sequel zal zich weliswaar decennia na de originele productie afspelen. Ook Ryan Gosling - bekend van onder meer Drive en Gangster Squad - maakt deel uit van de cast. Details over de plot en personages zijn nog niet bekend.Ridley Scott op achtergrondRidley Scott, die aan het roer stond van de originele productie uit 1982, maakt nu plaats voor de Canadees Denis Villenueve, regisseur van onder meer Prisoners en Sicario. Scott kijkt echter nog vanop de zijlijn toe. Hij schreef mee aan het nieuwe script en functioneert als uitvoerende producent van de sequel.De planning van de voorlopig titelloze sequel is momenteel in volle gang. De opnames zouden deze zomer van start gaan. (JG)