De 63ste editie van het filmfestival van Cannes gaat van start met Robin Hood. Aan een goedlachse charmeur in strakke groene broek moeten we ons niet verwachten. Als we op de trailer mogen afgaan is Russel Crowe zijn vechtkunsten als gladiator niet verleerd; regisseur Ridley Scott gaat in deze blockbuster duidelijk de macho-toer op.

Maar zonder vrouwen geen oorlog, dat wisten de Trojanen al. Clate Blanchett zal dus zorgen voor enige romantische verwikkelingen. Ook de liefde vuurt zo zijn pijlen af, zou een gemankeerde poëet opwerpen - maar van gemankeerde poëten moeten we bij Knack Focus niet weten.

Om de andere regisseurs voor hartfalen te behoeden - niemand wil het opnemen tegen een gepowertrainde boogschutter - is Robin Hood gelukkig hors compétition. De films die wel naar de felbegeerde Gouden Palm dingen, worden dit jaar beoordeeld door een jury die onder leiding staat van Tim Burton - die, volgens een persbericht dat hier ten burele rondslingert, bijzonder veel succes heeft met Alice in Wonderland.

Het filmfestival loopt van 12 tot 23 mei. De wereldwijde release van Robin Hood is op 14 mei voorzien. Verlustig u hier alvast aan enkele prachtig in beeld gebrachte vechtscènes:

Sam De Ryck

De 63ste editie van het filmfestival van Cannes gaat van start met Robin Hood. Aan een goedlachse charmeur in strakke groene broek moeten we ons niet verwachten. Als we op de trailer mogen afgaan is Russel Crowe zijn vechtkunsten als gladiator niet verleerd; regisseur Ridley Scott gaat in deze blockbuster duidelijk de macho-toer op. Maar zonder vrouwen geen oorlog, dat wisten de Trojanen al. Clate Blanchett zal dus zorgen voor enige romantische verwikkelingen. Ook de liefde vuurt zo zijn pijlen af, zou een gemankeerde poëet opwerpen - maar van gemankeerde poëten moeten we bij Knack Focus niet weten. Om de andere regisseurs voor hartfalen te behoeden - niemand wil het opnemen tegen een gepowertrainde boogschutter - is Robin Hood gelukkig hors compétition. De films die wel naar de felbegeerde Gouden Palm dingen, worden dit jaar beoordeeld door een jury die onder leiding staat van Tim Burton - die, volgens een persbericht dat hier ten burele rondslingert, bijzonder veel succes heeft met Alice in Wonderland. Het filmfestival loopt van 12 tot 23 mei. De wereldwijde release van Robin Hood is op 14 mei voorzien. Verlustig u hier alvast aan enkele prachtig in beeld gebrachte vechtscènes: Sam De Ryck