De overgrote meerderheid van deze duizelingwekkende inkomsten van de Amerikaanse acteur kwamen van 'Iron Man 3', de nieuwste film in de reeks over de stalen superheld. Zowel de 'Iron Man'-franchise als de filmreeks over The Avengers zijn de grootste hits van Marvel en leveren Robert Downey Jr. een aardig inkomen op.

Op nummer twee in de lijst van Forbes vinden we acteur en voormalige worstelaar Dwayne Johnson, a.k.a. The Rock. Zijn vertolkingen in "G.I. Joe: retaliation" en de "Fast and furious" films zorgden volgens Forbes vorig jaar voor een inkomen van zo'n 38 miljoen euro.

Bradley Cooper kaapte de derde plaats weg. Het inkomen van de acteur wordt geschat op 34 miljoen euro. Forbes verklaart deze som door de populaire franchise van 'The Hangover'. Daardoor kon Cooper rollen aannemen in 'kleinere' films, zoals 'Silver Linings Playbook' en 'American Hustle'.

Leonardo DiCaprio is de volgende in het rijtje met een loon van bijna 29 miljoen euro en Chris Hemsworth, de ster van 'Thor' wist 27 miljoen euro buit te maken.

De schattingen van Forbes gebeuren op basis van gesprekken met managers, producers en agenten. (LP)

De overgrote meerderheid van deze duizelingwekkende inkomsten van de Amerikaanse acteur kwamen van 'Iron Man 3', de nieuwste film in de reeks over de stalen superheld. Zowel de 'Iron Man'-franchise als de filmreeks over The Avengers zijn de grootste hits van Marvel en leveren Robert Downey Jr. een aardig inkomen op.Op nummer twee in de lijst van Forbes vinden we acteur en voormalige worstelaar Dwayne Johnson, a.k.a. The Rock. Zijn vertolkingen in "G.I. Joe: retaliation" en de "Fast and furious" films zorgden volgens Forbes vorig jaar voor een inkomen van zo'n 38 miljoen euro.Bradley Cooper kaapte de derde plaats weg. Het inkomen van de acteur wordt geschat op 34 miljoen euro. Forbes verklaart deze som door de populaire franchise van 'The Hangover'. Daardoor kon Cooper rollen aannemen in 'kleinere' films, zoals 'Silver Linings Playbook' en 'American Hustle'. Leonardo DiCaprio is de volgende in het rijtje met een loon van bijna 29 miljoen euro en Chris Hemsworth, de ster van 'Thor' wist 27 miljoen euro buit te maken. De schattingen van Forbes gebeuren op basis van gesprekken met managers, producers en agenten. (LP)