Ricky Gervais mag voor de vierde keer aandraven als presentator van de Golden Globes. De Brit was dat eerder in 2010, 2011 en 2012, telkens onvermurwbaar in zijn humor. In zijn welgekende stijl zette 'David Brent uit The Office' Hollywood niet een, niet twee, maar drie keer in zijn hemd tijdens zijn speeches.

Geen zere plek was destijds een brug te ver. Van het alcoholisme van Mel Gibson en de drugsverslaving van Robert Downey Jr tot het accent van Salma Hayeks: niets of niemand bleef gespaard. Zelfs met de Hollywood Foreign Press Association en de kijkers thuis stak Ricky de draak.

Een vierde kans om Golden Globes in goede banen te leiden, kreeg hij niet meer. In 2012 was de maat vol en was hij niet meer welkom voor het jaar erop. Nu mag hij dus wèl opnieuw de avond aan elkaar praten. Hollywood houdt zijn hart vast.

De 73e editie van de Golden Globes vindt plaats op 10 januari 2016. De prestigieuze filmprijzen gelden als een graadmeter voor de Oscars. (DB)

Ricky Gervais mag voor de vierde keer aandraven als presentator van de Golden Globes. De Brit was dat eerder in 2010, 2011 en 2012, telkens onvermurwbaar in zijn humor. In zijn welgekende stijl zette 'David Brent uit The Office' Hollywood niet een, niet twee, maar drie keer in zijn hemd tijdens zijn speeches.Geen zere plek was destijds een brug te ver. Van het alcoholisme van Mel Gibson en de drugsverslaving van Robert Downey Jr tot het accent van Salma Hayeks: niets of niemand bleef gespaard. Zelfs met de Hollywood Foreign Press Association en de kijkers thuis stak Ricky de draak.Een vierde kans om Golden Globes in goede banen te leiden, kreeg hij niet meer. In 2012 was de maat vol en was hij niet meer welkom voor het jaar erop. Nu mag hij dus wèl opnieuw de avond aan elkaar praten. Hollywood houdt zijn hart vast.De 73e editie van de Golden Globes vindt plaats op 10 januari 2016. De prestigieuze filmprijzen gelden als een graadmeter voor de Oscars. (DB)