Image

Adil el Arbi en Bilall Fallah met Laura Verlinden, Nabil Mallat, Gène Bervoets

In afwachting van hun bendedrama Black debuteert het beloftevolle Belgisch-Marokkaanse duo Adil El Arbi en Bilall Fallah met deze thriller over een jonge, ambitieuze journaliste (Verlinden) die zich vastbijt in een reportage over de probleemwijken van Brussel, met 'zware jongen' Lahbib (Mallat) als haar gids. Arbi en Fallah doen hun best om een gangsterfilm à la Martin Scorsese en Spike Lee te fabriceren, én tegelijkertijd de negatieve beeldvorming rond 'die kutmarokkaantjes' in de media aan de kaak te stellen.

Aan goede bedoelingen geen gebrek dus, alleen jammer van de artificiële, tv-matige uitwerking en de stereotiepe manier waarop de interne keuken van een televisieredactie - gerund door Gène Bervoets - wordt afgeschilderd. Het vonnis? Meer Jan Verheyen dan Spike Lee.

In afwachting van hun bendedrama Black debuteert het beloftevolle Belgisch-Marokkaanse duo Adil El Arbi en Bilall Fallah met deze thriller over een jonge, ambitieuze journaliste (Verlinden) die zich vastbijt in een reportage over de probleemwijken van Brussel, met 'zware jongen' Lahbib (Mallat) als haar gids. Arbi en Fallah doen hun best om een gangsterfilm à la Martin Scorsese en Spike Lee te fabriceren, én tegelijkertijd de negatieve beeldvorming rond 'die kutmarokkaantjes' in de media aan de kaak te stellen. Aan goede bedoelingen geen gebrek dus, alleen jammer van de artificiële, tv-matige uitwerking en de stereotiepe manier waarop de interne keuken van een televisieredactie - gerund door Gène Bervoets - wordt afgeschilderd. Het vonnis? Meer Jan Verheyen dan Spike Lee.