De Amerikaanse independent-regisseur Jim Mickle volgt zijn lowbudget vampierenfilm 'Stake Land' (2010) en het onheilspellende 'We Are Wat We Are' (2013) op met een kordaat ingeblikte wraakthriller, gesitueerd in het Texas van eind de jaren negentientachtig.

Wanneer een gezin wordt opgeschrikt door een nachtelijke indringer, gaat het mis en lost de man des huizes een fataal vuurschot. Deze actie zal de brave huisvader (Michael C. Hall) in een kluwen van gevaar brengen, die hij nooit voor mogelijk hield.

'Cold in July' plukt schaamteloos uit een arsenaal van stevig gemaakte genrefilms (vooral het werk van John Carpenter is de regisseur duidelijk niet ontgaan), maar Mickle heeft ten minste de bekwaamheid om steeds het overzicht te bewaren. Voor wie in de juiste stemming verkeert, is dit een verdienstelijke bijdrage aan de B-film cataloog.

Dieter Vanden Bossche

De Amerikaanse independent-regisseur Jim Mickle volgt zijn lowbudget vampierenfilm 'Stake Land' (2010) en het onheilspellende 'We Are Wat We Are' (2013) op met een kordaat ingeblikte wraakthriller, gesitueerd in het Texas van eind de jaren negentientachtig. Wanneer een gezin wordt opgeschrikt door een nachtelijke indringer, gaat het mis en lost de man des huizes een fataal vuurschot. Deze actie zal de brave huisvader (Michael C. Hall) in een kluwen van gevaar brengen, die hij nooit voor mogelijk hield.'Cold in July' plukt schaamteloos uit een arsenaal van stevig gemaakte genrefilms (vooral het werk van John Carpenter is de regisseur duidelijk niet ontgaan), maar Mickle heeft ten minste de bekwaamheid om steeds het overzicht te bewaren. Voor wie in de juiste stemming verkeert, is dit een verdienstelijke bijdrage aan de B-film cataloog. Dieter Vanden Bossche