Volgende woensdag begint de eerste draaidag van 'Coriolanus', het epische regiedebuut van Ralph Fiennes. De opnames vinden plaats in Belgrado.

Fiennes zal naast het regisseren van de prent ook de titelrol vertolken. 'Coriolanus', een werk van Shakespeare, is het verhaal van een generaal die niet kan aarden in de Romeinse samenleving. Coriolanus' tirannieke moeder dwingt hem om de politiek in te gaan. Hij hengelt naar een zetel in de Senaat, maar moet daarvoor uiteraard in de genade van het volk komen. Omdat het publiek hem geen steun gunt, ontketent hij in z'n woede een rel die tot zijn verbanning van Rome leidt. In ballingschap smeedt hij een plan met gezworen vijand Tullus Aufidius, om wraak te nemen op Rome.

Naast Ralph Fiennes bevat de cast ook grote namen als Vanessa Redgrave (Blowup, Howards End) en Gerard Butler (300, RocknRolla). Voor cinematografie en geluidsmix wisten de verschillende onafhankelijke studio's die voor de productie instaan, The Hurt Locker-Oscarlaureaten Barry Ackroyd en Ray Beckett te strikken.

Laurens Bouckaert

Volgende woensdag begint de eerste draaidag van 'Coriolanus', het epische regiedebuut van Ralph Fiennes. De opnames vinden plaats in Belgrado. Fiennes zal naast het regisseren van de prent ook de titelrol vertolken. 'Coriolanus', een werk van Shakespeare, is het verhaal van een generaal die niet kan aarden in de Romeinse samenleving. Coriolanus' tirannieke moeder dwingt hem om de politiek in te gaan. Hij hengelt naar een zetel in de Senaat, maar moet daarvoor uiteraard in de genade van het volk komen. Omdat het publiek hem geen steun gunt, ontketent hij in z'n woede een rel die tot zijn verbanning van Rome leidt. In ballingschap smeedt hij een plan met gezworen vijand Tullus Aufidius, om wraak te nemen op Rome. Naast Ralph Fiennes bevat de cast ook grote namen als Vanessa Redgrave (Blowup, Howards End) en Gerard Butler (300, RocknRolla). Voor cinematografie en geluidsmix wisten de verschillende onafhankelijke studio's die voor de productie instaan, The Hurt Locker-Oscarlaureaten Barry Ackroyd en Ray Beckett te strikken. Laurens Bouckaert