Wat al weken in de lucht hing, werd op Oscarzondag officieel door Sony Pictures bevestigd. Quvenzhané Wallis zal Willow Smith vervangen als Annie in de nieuwe filmversie van de gelijknamige musical uit 1977. De prent wordt gefinancierd door Hollywoodster Will Smith en rapper Jay-Z staat in voor de onvermijdelijke muzikale intermezzo's. Will Gluck (Easy A) kruipt achter de camera's. Wallis wordt hiermee het eerste Afro-Amerikaanse meisje dat het anders immer roodharige weeskind zal vertolken.

Annie is gebaseerd op de gelijknamige musical uit 1977. Hierin gaat het weesmeisje Annie op zoek naar haar familie en streeft ze naar een beter leven. Maar tijdens haar queeste wordt ze aardig onder de knoet gehouden door Miss Hannigan, de valse en ploertige beheerster van het weeshuis. In de eerste filmversie uit 1982 mocht one hit wonder Aileen Quinn haar gouden keeltje opensperren om zich een weg naar geluk te zingen.

Jongste Oscargenomineerde ooit
Quvenzhané Wallis dook in 2012 uit het niets op in de onafhankelijke film Beasts Of The Southern Wild. Hierin speelt ze de zesjarige Hushpuppy, een meisje uit de Amerikaanse bayou dat dakloos dreigt te worden wanneer haar natuurlijke habitat overstroomt. De film - overigens de eerste film waarin Wallis ooit meespeelde - lanceerde haar carrière naar een ongeziene hoogte. Een Oscarnominatie voor beste actrice later staat niets haar onschuldige succes in de weg.

"Dankzij haar recente Oscarnominatie en de toejuichingen van de critici is Quvenzhané Wallis een echte ster geworden", benadrukt Doug Belgrad van Columbia Pictures. "We geloven dat Annie van haar een wereldster kan maken. Ze is een buitengewoon talent met een enorm breed spectrum aan talenten. Ze is actrice, zangeres en danseres. We kunnen niet wachten tot het grote publiek haar kan ontdekken."

Of Quvenzhané gehuld in een vuurrode pruik het nummer 'Tomorrow' zal zingen, zal duidelijk worden in de kerstperiode van 2014. Wie niet tot dan kan wachten om haar aan het werk te zien, kan dit jaar terecht bij 'Twelve Years a Slave', waarin ze speelt naast Brad Pitt en Michael Fassbender. (TR)

Wat al weken in de lucht hing, werd op Oscarzondag officieel door Sony Pictures bevestigd. Quvenzhané Wallis zal Willow Smith vervangen als Annie in de nieuwe filmversie van de gelijknamige musical uit 1977. De prent wordt gefinancierd door Hollywoodster Will Smith en rapper Jay-Z staat in voor de onvermijdelijke muzikale intermezzo's. Will Gluck (Easy A) kruipt achter de camera's. Wallis wordt hiermee het eerste Afro-Amerikaanse meisje dat het anders immer roodharige weeskind zal vertolken. Annie is gebaseerd op de gelijknamige musical uit 1977. Hierin gaat het weesmeisje Annie op zoek naar haar familie en streeft ze naar een beter leven. Maar tijdens haar queeste wordt ze aardig onder de knoet gehouden door Miss Hannigan, de valse en ploertige beheerster van het weeshuis. In de eerste filmversie uit 1982 mocht one hit wonder Aileen Quinn haar gouden keeltje opensperren om zich een weg naar geluk te zingen. Jongste Oscargenomineerde ooit Quvenzhané Wallis dook in 2012 uit het niets op in de onafhankelijke film Beasts Of The Southern Wild. Hierin speelt ze de zesjarige Hushpuppy, een meisje uit de Amerikaanse bayou dat dakloos dreigt te worden wanneer haar natuurlijke habitat overstroomt. De film - overigens de eerste film waarin Wallis ooit meespeelde - lanceerde haar carrière naar een ongeziene hoogte. Een Oscarnominatie voor beste actrice later staat niets haar onschuldige succes in de weg. "Dankzij haar recente Oscarnominatie en de toejuichingen van de critici is Quvenzhané Wallis een echte ster geworden", benadrukt Doug Belgrad van Columbia Pictures. "We geloven dat Annie van haar een wereldster kan maken. Ze is een buitengewoon talent met een enorm breed spectrum aan talenten. Ze is actrice, zangeres en danseres. We kunnen niet wachten tot het grote publiek haar kan ontdekken." Of Quvenzhané gehuld in een vuurrode pruik het nummer 'Tomorrow' zal zingen, zal duidelijk worden in de kerstperiode van 2014. Wie niet tot dan kan wachten om haar aan het werk te zien, kan dit jaar terecht bij 'Twelve Years a Slave', waarin ze speelt naast Brad Pitt en Michael Fassbender. (TR)