Van Reservoir Dogs (1992) tot The Hateful Eight (2015): Quentin Tarantino weet als geen ander memorabele personages te creëren. De koning van geësthetiseerd geweld en briljante dialogen deelt nu ook zijn eigen voorkeur.

"Does he look like a bitch?", om het met de woorden van Samuel L. Jackson (aka Jules Winnfield) in Tarantino's Pulp Fiction te stellen? Het antwoord daarop is zonder twijfel negatief, want de rol die hij naar eigen zeggen het best heeft neergepend, is niemand minder dan de huiveringwekkende Hans Landa uit Inglourious Bastards (2009). Deze sluwe SS'er werd vertolkt door de Oostenrijkse acteur Christoph Waltz, waarvoor hij de prijs voor beste acteur won op het filmfestival van Cannes.

"Landa is het beste personage dat ik ooit heb geschreven en misschien het beste dat ik ooit zal geschreven hebben. Ik realiseerde me niet - toen ik met het scenario bezig was - dat hij een linguïstische genie was. Hij is waarschijnlijk één van de enige Nazi's in de geschiedenis die perfect Yiddish kon spreken", zei Tarantino volgens Screen Daily op een filmfestival in Jeruzalem. (KB)

Van Reservoir Dogs (1992) tot The Hateful Eight (2015): Quentin Tarantino weet als geen ander memorabele personages te creëren. De koning van geësthetiseerd geweld en briljante dialogen deelt nu ook zijn eigen voorkeur. "Does he look like a bitch?", om het met de woorden van Samuel L. Jackson (aka Jules Winnfield) in Tarantino's Pulp Fiction te stellen? Het antwoord daarop is zonder twijfel negatief, want de rol die hij naar eigen zeggen het best heeft neergepend, is niemand minder dan de huiveringwekkende Hans Landa uit Inglourious Bastards (2009). Deze sluwe SS'er werd vertolkt door de Oostenrijkse acteur Christoph Waltz, waarvoor hij de prijs voor beste acteur won op het filmfestival van Cannes."Landa is het beste personage dat ik ooit heb geschreven en misschien het beste dat ik ooit zal geschreven hebben. Ik realiseerde me niet - toen ik met het scenario bezig was - dat hij een linguïstische genie was. Hij is waarschijnlijk één van de enige Nazi's in de geschiedenis die perfect Yiddish kon spreken", zei Tarantino volgens Screen Daily op een filmfestival in Jeruzalem. (KB)