Jay Leno nodigde Quentin Tarantino uit in 'The Tonight Show' om de graphic novel versie van Django Unchained te promoten. De regisseur was in een spraakzame bui en verklapte dat zijn volgende film ook een western zal zijn. "Ik had zoveel plezier tijdens het filmen van Django, en ik hou zoveel van westerns dat ik, na ik mezelf aangeleerd had hoe er een te maken, dacht 'OK Laat ik er nog een maken nu ik weet wat ik aan het doen ben,'" zei een enthousiaste Tarantino tijdens 'The Tonight Show'.

Het zal geen vervolg zijn op 'Django Unchained', maar dus wel opnieuw putten uit het western genre. De liters vals bloed zullen ongetwijfeld al besteld zijn intussen.

Eerst zwoegen, dan plonsen

De regisseur wijdde ook uit over zijn schrijfroutine. Toen hij werkte aan 'Inglorious Basterds' veranderde hij naar eigen zeggen zijn tactiek. Vroeger begon hij 's morgens met het schrijven aan zijn scripts op publieke plaatsen om op gang te komen. Na zijn ochtendritueel ging hij naar huis en werkte als een echte nachtbraker de ganse nacht door aan zijn script. Tegenwoordig blijft hij gezellig thuis en werkt hij van tien uur 's morgens tot zes uur 's avonds, of tot wanneer de muzen hem verlaten. Na acht uren zwoegen, plonst hij in zijn zwembad en denkt na over het vervolg. "Ik drijf wat rond en laat de ideeën tot me komen. Dan klim ik uit mijn zwembad en maak notities van mijn ingevingen. De uitwerking laat ik wachten tot de dag erna," legt de regisseur uit.

Literaire ontdekkingen

Het script voor 'Django Unchained' ziet er volgens Tarantino meer uit als een boek dan als een klassiek filmscript. "Normaalgezien schrijf je een soort blauwdruk voor je aan het filmproces begint. In het geval van 'Django' en 'Kill Bill' waren de verhalen zo groot dat ik ze op verschillende manieren moest verwerken. Het script was dus meer een boek, mijn literaire ontdekking van het verhaal. Terwijl we aan het filmen waren, veranderde het beetje bij beetje in een script. Ik raad dit proces absoluut niet aan, het is heel pijnlijk, maar we hebben de klus geklaard," lacht Tarantino. Hij gaf het 'literaire' script vervolgens aan DC comics die er een graphic novel van maakten.

Voor meer details over zijn volgende project zal het wachten zijn op een volgende loslippige episode van de beruchte regisseur. (LP)

Jay Leno nodigde Quentin Tarantino uit in 'The Tonight Show' om de graphic novel versie van Django Unchained te promoten. De regisseur was in een spraakzame bui en verklapte dat zijn volgende film ook een western zal zijn. "Ik had zoveel plezier tijdens het filmen van Django, en ik hou zoveel van westerns dat ik, na ik mezelf aangeleerd had hoe er een te maken, dacht 'OK Laat ik er nog een maken nu ik weet wat ik aan het doen ben,'" zei een enthousiaste Tarantino tijdens 'The Tonight Show'. Het zal geen vervolg zijn op 'Django Unchained', maar dus wel opnieuw putten uit het western genre. De liters vals bloed zullen ongetwijfeld al besteld zijn intussen. Eerst zwoegen, dan plonsen De regisseur wijdde ook uit over zijn schrijfroutine. Toen hij werkte aan 'Inglorious Basterds' veranderde hij naar eigen zeggen zijn tactiek. Vroeger begon hij 's morgens met het schrijven aan zijn scripts op publieke plaatsen om op gang te komen. Na zijn ochtendritueel ging hij naar huis en werkte als een echte nachtbraker de ganse nacht door aan zijn script. Tegenwoordig blijft hij gezellig thuis en werkt hij van tien uur 's morgens tot zes uur 's avonds, of tot wanneer de muzen hem verlaten. Na acht uren zwoegen, plonst hij in zijn zwembad en denkt na over het vervolg. "Ik drijf wat rond en laat de ideeën tot me komen. Dan klim ik uit mijn zwembad en maak notities van mijn ingevingen. De uitwerking laat ik wachten tot de dag erna," legt de regisseur uit. Literaire ontdekkingen Het script voor 'Django Unchained' ziet er volgens Tarantino meer uit als een boek dan als een klassiek filmscript. "Normaalgezien schrijf je een soort blauwdruk voor je aan het filmproces begint. In het geval van 'Django' en 'Kill Bill' waren de verhalen zo groot dat ik ze op verschillende manieren moest verwerken. Het script was dus meer een boek, mijn literaire ontdekking van het verhaal. Terwijl we aan het filmen waren, veranderde het beetje bij beetje in een script. Ik raad dit proces absoluut niet aan, het is heel pijnlijk, maar we hebben de klus geklaard," lacht Tarantino. Hij gaf het 'literaire' script vervolgens aan DC comics die er een graphic novel van maakten. Voor meer details over zijn volgende project zal het wachten zijn op een volgende loslippige episode van de beruchte regisseur. (LP)