De film OFFLINE doet het relaas van Rudy Vandekerckhove (Wim Willaert), een nogal zonderlinge ex-gedetineerde die na zeven jaar achter de tralies zijn leven weer op de rails probeert te krijgen. Dat betekent voor Rudy: zijn oude job als reparateur van wasmachines hernemen en zich verzoenen met de familie die hij destijds achterliet. Hoewel hij daarbij kan rekenen op de hulp van de gepensioneerde kapster Denise en zijn vriend Rachid, dreigt zijn duistere verleden hem opnieuw in te halen.

Triggerfinger componeerde de volledige soundtrack en die "wijkt bij vlagen af van wat we van de meest succesvolle band van het moment gewoon zijn". Monsaert verantwoordt de keuze voor Triggerfinger, "omdat de band in zijn muziek de uitersten verenigt die Rudy Vandekerckhove typeren, namelijk woede en onrust in combinatie met gelatenheid en melancholie". De soundtrack werd ingespeeld in een draagbare opnamestudio tijdens hun internationale tournee.

"OFFLINE" is een productie van Lunanime en Victoria Deluxe, in coproductie met de VRT. De film wordt verdeeld door Lumière en is vanaf 14 november in de bioscoop te zien. Het 39ste Filmfestival Gent loopt van 9 tot en met 20 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Caermersklooster en 't Kuipke. Tickets zijn vanaf 26 september beschikbaar op filmfestival.be (Belga/DB)

De film OFFLINE doet het relaas van Rudy Vandekerckhove (Wim Willaert), een nogal zonderlinge ex-gedetineerde die na zeven jaar achter de tralies zijn leven weer op de rails probeert te krijgen. Dat betekent voor Rudy: zijn oude job als reparateur van wasmachines hernemen en zich verzoenen met de familie die hij destijds achterliet. Hoewel hij daarbij kan rekenen op de hulp van de gepensioneerde kapster Denise en zijn vriend Rachid, dreigt zijn duistere verleden hem opnieuw in te halen. Triggerfinger componeerde de volledige soundtrack en die "wijkt bij vlagen af van wat we van de meest succesvolle band van het moment gewoon zijn". Monsaert verantwoordt de keuze voor Triggerfinger, "omdat de band in zijn muziek de uitersten verenigt die Rudy Vandekerckhove typeren, namelijk woede en onrust in combinatie met gelatenheid en melancholie". De soundtrack werd ingespeeld in een draagbare opnamestudio tijdens hun internationale tournee. "OFFLINE" is een productie van Lunanime en Victoria Deluxe, in coproductie met de VRT. De film wordt verdeeld door Lumière en is vanaf 14 november in de bioscoop te zien. Het 39ste Filmfestival Gent loopt van 9 tot en met 20 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema, Caermersklooster en 't Kuipke. Tickets zijn vanaf 26 september beschikbaar op filmfestival.be (Belga/DB)