Het verhaal van dit sentimentele sprookje speelt zich af in 1958 - nog voor de islamitische revolutie dus - en toont hoe de violist Nasser Ali (Mathieu Amalric) zijn leven overschouwt nadat zijn lievelingsviool werd stuk geslagen en hij daarom besloten heeft om vrijwillig uit het leven te stappen.

In Satrapi's eerste live actionfilm ligt de nadruk meer op humor en sentiment dan op feminisme en politiek, al wordt de familiale sitcom geregeld aangevuld met animatiesequensen waarin ze de sierlijke Clair-obscur stijl van haar strips duidelijk trouw blijft.

Amélie Poulain meets Persepolis: charmant en onderhoudend maar ook naïef en futiel.

Het verhaal van dit sentimentele sprookje speelt zich af in 1958 - nog voor de islamitische revolutie dus - en toont hoe de violist Nasser Ali (Mathieu Amalric) zijn leven overschouwt nadat zijn lievelingsviool werd stuk geslagen en hij daarom besloten heeft om vrijwillig uit het leven te stappen. In Satrapi's eerste live actionfilm ligt de nadruk meer op humor en sentiment dan op feminisme en politiek, al wordt de familiale sitcom geregeld aangevuld met animatiesequensen waarin ze de sierlijke Clair-obscur stijl van haar strips duidelijk trouw blijft. Amélie Poulain meets Persepolis: charmant en onderhoudend maar ook naïef en futiel.