Buurlanden worden bezet, atleten gedopeerd, macht wordt gekocht en criticasters de mond gesnoerd. Nee, het post-Sovjetimperium van Vadertje Poetin is duidelijk geen heilstaat om 'nazdrovje' tegen te zeggen.

Dat corrupte, megalomane en hyperkapitalistische Rusland brengt Aleksej German junior haarscherp en met dwingende long takes in kaart in dit allegorische, haast post-apocalyptische doemdrama. Daarin zie je heel verschillende personages - een immigrant, rijke erfgenamen, een architect - in zeven vignetten mijmeren en discussiëren over een onafgewerkte wolkenkrabber, symbool voor een natie waarvan de dromen en ambities larger than life zijn.

Een zwaarmoedig maar straf en prachtig geschoten staaltje Russische cinema, dat twee jaar geleden in Berlijn bekroond werd met de Zilveren Beer.

Alle info over Please Release Me, waarvan Knack partner is: pleasereleaseme.be.

Buurlanden worden bezet, atleten gedopeerd, macht wordt gekocht en criticasters de mond gesnoerd. Nee, het post-Sovjetimperium van Vadertje Poetin is duidelijk geen heilstaat om 'nazdrovje' tegen te zeggen. Dat corrupte, megalomane en hyperkapitalistische Rusland brengt Aleksej German junior haarscherp en met dwingende long takes in kaart in dit allegorische, haast post-apocalyptische doemdrama. Daarin zie je heel verschillende personages - een immigrant, rijke erfgenamen, een architect - in zeven vignetten mijmeren en discussiëren over een onafgewerkte wolkenkrabber, symbool voor een natie waarvan de dromen en ambities larger than life zijn. Een zwaarmoedig maar straf en prachtig geschoten staaltje Russische cinema, dat twee jaar geleden in Berlijn bekroond werd met de Zilveren Beer.