De Screen Actors Guild heeft op het laatste moment de verkoop van 54 VHS-tapes kunnen tegenhouden door te dreigen met gerechtelijke acties. De geheime tapes bevatten authentieke audities van Hollywoodsterren in hun jonge jaren, toen ze nog niet bekend waren, waaronder Nicole Kidman, Brad Pitt, Leonardo Dicaprio en Russel Crowe. Drie anonieme castingdirectors boden de beelden via veilinghuis Julien's Auctions aan en hoopten tussen de 1.500 en 3.000 euro per video te krijgen.

"SAG-AFTRA hecht belang aan het recht van acteurs om het gebruik van hun beelden te controleren en zal deze rechten hard verdedigen", zei de acteursvakbond in een persmededeling. "Audities zijn geen openbare optredens en acteurs mogen verwachten dat ze niet openbaar worden gemaakt", klonk het.

Toch werden de unieke opnames verspreid. Twee medewerkers hadden de beelden al doorgespeeld aan NBC. De overtuigende audities van de jonge DiCaprio, Pitt, Paltrow, Crowe, Kidman en anderen om een grote filmrol te bemachtigen, zijn te bekijken in het filmpje hieronder. (XVdL)

De Screen Actors Guild heeft op het laatste moment de verkoop van 54 VHS-tapes kunnen tegenhouden door te dreigen met gerechtelijke acties. De geheime tapes bevatten authentieke audities van Hollywoodsterren in hun jonge jaren, toen ze nog niet bekend waren, waaronder Nicole Kidman, Brad Pitt, Leonardo Dicaprio en Russel Crowe. Drie anonieme castingdirectors boden de beelden via veilinghuis Julien's Auctions aan en hoopten tussen de 1.500 en 3.000 euro per video te krijgen. "SAG-AFTRA hecht belang aan het recht van acteurs om het gebruik van hun beelden te controleren en zal deze rechten hard verdedigen", zei de acteursvakbond in een persmededeling. "Audities zijn geen openbare optredens en acteurs mogen verwachten dat ze niet openbaar worden gemaakt", klonk het. Toch werden de unieke opnames verspreid. Twee medewerkers hadden de beelden al doorgespeeld aan NBC. De overtuigende audities van de jonge DiCaprio, Pitt, Paltrow, Crowe, Kidman en anderen om een grote filmrol te bemachtigen, zijn te bekijken in het filmpje hieronder. (XVdL)