Het geluidstechnologiebedrijf Dolby sponsort de filmprijzen de komende twintig jaar, nadat fotobedrijf Kodak vorig jaar zijn contract had opgezegd. Dolby, opgericht in Groot-Brittannië maar gevestigd in Californië, sloot een overeenkomst met zaalexploitant CIM. De deal wordt ook toegejuicht door de Oscaracademie.

De zaal heette de voorbije jaren Kodak Theatre. Het fotobedrijf kreeg vorig jaar van de rechter de toestemming om zijn contract van 3,6 miljoen dollar per jaar op te zeggen, nadat het bescherming had gezocht tegen zijn schuldeisers. De theaterzaal telt 3.332 zitplaatsen en werd in november 2001 ingehuldigd. (Belga/RDM)

Het geluidstechnologiebedrijf Dolby sponsort de filmprijzen de komende twintig jaar, nadat fotobedrijf Kodak vorig jaar zijn contract had opgezegd. Dolby, opgericht in Groot-Brittannië maar gevestigd in Californië, sloot een overeenkomst met zaalexploitant CIM. De deal wordt ook toegejuicht door de Oscaracademie. De zaal heette de voorbije jaren Kodak Theatre. Het fotobedrijf kreeg vorig jaar van de rechter de toestemming om zijn contract van 3,6 miljoen dollar per jaar op te zeggen, nadat het bescherming had gezocht tegen zijn schuldeisers. De theaterzaal telt 3.332 zitplaatsen en werd in november 2001 ingehuldigd. (Belga/RDM)