Raoul "Roel" Van Bambost is een Vlaams filmkenner, filmrecensent en zanger. Hij is vooral bekend als helft van het kleinkunstduo Miek en Roel en van zijn filmrubriek tijdens het journaal. Op de VRT verkondigt hij zijn filmtips niet meer, maar voor Focus Knack werpt hij nog graag zijn licht op de Oscars van volgende week.

Beste film:''The King's Speech' gaat vrijwel zeker winnen, het is dan ook een oscarfilm pur sang. Maar als ik het voor het zeggen had, dan zou 'Winter's Bone' het gouden beeldje krijgen.

Beste regie: Het zou me sterk verbazen moest David Fincher voor 'The Social Network' niet bekroond worden. Niets tegen David Fincher, want de man verdient zeker een Oscar, maar ik zou het liefst Tom Hooper zien winnen. 'The King's Speech' is volgens mij een uitstekend staaltje vakmanschap, en dat mag beloond worden.

Beste actrice in een hoofdrol:
Jennifer Lawrence gaat zeer waarschijnlijk het beeldje voor beste actrice mee naar huis nemen. De actrice speelt in 'Winters Bone' een ijzersterke rol. Mocht dit het geval zijn , dan sta ik volledig aan de kant van het Oscarcomité. Van mij mag ze winnen.

Beste acteur in een hoofdrol:
Hetzelfde verhaal voor de beste acteur. Colin Firth zet als stotterende kroonprins een meesterlijke prestatie neer en zal hier voor beloond worden. Zoals gezegd is 'The King's Speech' een echte oscarfilm, en dit zal volgens mij door de jury geapprecieerd worden.

Mogelijke verrassingen?
Het zou kunnen dat Darren Aronofsky de oscar voor beste regisseur mee naar huis neemt. 'The Black Swan' is een sterke film, maar ik zet mijn geld nog steeds op David Fincher. Verder maakt 'The Social Network' ook veel kans op de Oscar voor beste film.'

(cka)

Raoul "Roel" Van Bambost is een Vlaams filmkenner, filmrecensent en zanger. Hij is vooral bekend als helft van het kleinkunstduo Miek en Roel en van zijn filmrubriek tijdens het journaal. Op de VRT verkondigt hij zijn filmtips niet meer, maar voor Focus Knack werpt hij nog graag zijn licht op de Oscars van volgende week.Beste film:''The King's Speech' gaat vrijwel zeker winnen, het is dan ook een oscarfilm pur sang. Maar als ik het voor het zeggen had, dan zou 'Winter's Bone' het gouden beeldje krijgen. Beste regie: Het zou me sterk verbazen moest David Fincher voor 'The Social Network' niet bekroond worden. Niets tegen David Fincher, want de man verdient zeker een Oscar, maar ik zou het liefst Tom Hooper zien winnen. 'The King's Speech' is volgens mij een uitstekend staaltje vakmanschap, en dat mag beloond worden.Beste actrice in een hoofdrol: Jennifer Lawrence gaat zeer waarschijnlijk het beeldje voor beste actrice mee naar huis nemen. De actrice speelt in 'Winters Bone' een ijzersterke rol. Mocht dit het geval zijn , dan sta ik volledig aan de kant van het Oscarcomité. Van mij mag ze winnen. Beste acteur in een hoofdrol: Hetzelfde verhaal voor de beste acteur. Colin Firth zet als stotterende kroonprins een meesterlijke prestatie neer en zal hier voor beloond worden. Zoals gezegd is 'The King's Speech' een echte oscarfilm, en dit zal volgens mij door de jury geapprecieerd worden. Mogelijke verrassingen? Het zou kunnen dat Darren Aronofsky de oscar voor beste regisseur mee naar huis neemt. 'The Black Swan' is een sterke film, maar ik zet mijn geld nog steeds op David Fincher. Verder maakt 'The Social Network' ook veel kans op de Oscar voor beste film.'(cka)