Na verscheidene kortfilms begint Michael R. Roskam op 24 maart aan de opnames van zijn debuutfilm "Rundskop". Het wordt een film over vriendschap en verloren onschuld tegen de achtergrond van de Belgische hormonenmaffia, met onder andere Matthias Schoenaerts (Loft, My Queen Karo), Jeroen Perceval (Dagen Zonder Lief) en Barbara Sarafian (Aanrijding in Moscou). Roskam schreef zelf het scenario en zit in de regisseursstoel, Nicolas Karakatsanis (Lost Persons Area, Linkeroever) zorgt voor de filmografie. De film werd al verkocht aan VTM en wordt verdeeld door Kinepolis.

In "Rundskop", dat eerst "The Fields" zou heten, zet een politiemoord en het daarop volgend onderzoek het milieu van de hormonenmaffia op stelten. Tijdens een transactie komt een Limburgse hormonendealer in aanraking met een oude jeugdvriend. Beiden verbergen echter een vreselijk jeugdtrauma en worden daar nu, twintig jaar na de feiten, opnieuw mee geconfronteerd.

Roskam wil echter niet gewoon een film over de hormonenmaffia maken. Hij koos voor de hormonenmaffia, omdat dit een voor België geloofwaardig misdaadthema is. Dat misdaadmilieu dient enkel als decor voor een verhaal over het lot en hoe mensen soms niet kunnen kiezen tussen goed en kwaad. "Mensen lijken soms geen keuze te hebben. Het lot is hun bestemming." Roskam wil dus geen film over criminaliteit draaien, maar wel over wat mensen tot zulke daden drijft.

Ons doet het verhaal een klein beetje denken aan een legendarische sketch uit Buiten De Zone over de "Godfarmer".

Michael R. Roskam verdiende reeds zijn strepen met de kortfilms "Today is Friday" (2007), "The One Thing To Do" (2005) en "Carlo" (2004), die allemaal nationaal en internationaal in de prijzen vielen. Zijn debuut "Haun" uit 2002 kan je hieronder in twee delen bekijken.

FILM: HAUN part 1 from Fabrice Boutique Jr on Vimeo.

FILM: HAUN part 2 from Fabrice Boutique Jr on Vimeo.

Na verscheidene kortfilms begint Michael R. Roskam op 24 maart aan de opnames van zijn debuutfilm "Rundskop". Het wordt een film over vriendschap en verloren onschuld tegen de achtergrond van de Belgische hormonenmaffia, met onder andere Matthias Schoenaerts (Loft, My Queen Karo), Jeroen Perceval (Dagen Zonder Lief) en Barbara Sarafian (Aanrijding in Moscou). Roskam schreef zelf het scenario en zit in de regisseursstoel, Nicolas Karakatsanis (Lost Persons Area, Linkeroever) zorgt voor de filmografie. De film werd al verkocht aan VTM en wordt verdeeld door Kinepolis. In "Rundskop", dat eerst "The Fields" zou heten, zet een politiemoord en het daarop volgend onderzoek het milieu van de hormonenmaffia op stelten. Tijdens een transactie komt een Limburgse hormonendealer in aanraking met een oude jeugdvriend. Beiden verbergen echter een vreselijk jeugdtrauma en worden daar nu, twintig jaar na de feiten, opnieuw mee geconfronteerd.Roskam wil echter niet gewoon een film over de hormonenmaffia maken. Hij koos voor de hormonenmaffia, omdat dit een voor België geloofwaardig misdaadthema is. Dat misdaadmilieu dient enkel als decor voor een verhaal over het lot en hoe mensen soms niet kunnen kiezen tussen goed en kwaad. "Mensen lijken soms geen keuze te hebben. Het lot is hun bestemming." Roskam wil dus geen film over criminaliteit draaien, maar wel over wat mensen tot zulke daden drijft.Ons doet het verhaal een klein beetje denken aan een legendarische sketch uit Buiten De Zone over de "Godfarmer". Michael R. Roskam verdiende reeds zijn strepen met de kortfilms "Today is Friday" (2007), "The One Thing To Do" (2005) en "Carlo" (2004), die allemaal nationaal en internationaal in de prijzen vielen. Zijn debuut "Haun" uit 2002 kan je hieronder in twee delen bekijken. FILM: HAUN part 1 from Fabrice Boutique Jr on Vimeo.FILM: HAUN part 2 from Fabrice Boutique Jr on Vimeo.