Na een indrukwekkende regiecarrière, met een oeuvre van circa vijftig langspeelfilms, ruilt ook Woody Allen het bioscoopscherm tijdelijk in voor de woonkamervariant. Allen schrijft momenteel aan een reeks voor de zender Amazon en zal ook alle afleveringen zelf regisseren. Over de inhoud en de cast van de nieuwe serie loste de grootste concurrent van Netflix voorlopig geen details. Allen zal pas in 2016 zijn televisiedebuut maken. Momenteel finaliseert hij een romantisch drama, dat voorlopig nog geen titel draagt maar wel Joaquin Phoenix en Emma Stone in de hoofdrollen telt.

Allen is niet de eerste filmregisseur die de overstap maakt van film naar televisie. Onder meer Oscarwinnende filmmakers als Oliver Stone, Steven Soderbergh en Martin Scorsese maakten eerder al een tussentijdse switch naar het kleine scherm. (JB)

Na een indrukwekkende regiecarrière, met een oeuvre van circa vijftig langspeelfilms, ruilt ook Woody Allen het bioscoopscherm tijdelijk in voor de woonkamervariant. Allen schrijft momenteel aan een reeks voor de zender Amazon en zal ook alle afleveringen zelf regisseren. Over de inhoud en de cast van de nieuwe serie loste de grootste concurrent van Netflix voorlopig geen details. Allen zal pas in 2016 zijn televisiedebuut maken. Momenteel finaliseert hij een romantisch drama, dat voorlopig nog geen titel draagt maar wel Joaquin Phoenix en Emma Stone in de hoofdrollen telt. Allen is niet de eerste filmregisseur die de overstap maakt van film naar televisie. Onder meer Oscarwinnende filmmakers als Oliver Stone, Steven Soderbergh en Martin Scorsese maakten eerder al een tussentijdse switch naar het kleine scherm. (JB)