Stijn Coninx' Marina is geselecteerd voor Cannes Ecrans Juniors. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. Deze nevencompetitie, georganiseerd door Cannes Cinéma, bestaat uit acht internationale speelfilms geschikt voor jongeren tussen 13 en 15 jaar.

Cannes Ecrans Juniors stelt jaarlijks een competitief programma met speelfilms die door hun thematiek jongeren aanspreken of hen in staat stellen door middel van film een bredere kijk op de wereld te krijgen. Marina zal daarbij drie vertoningen krijgen, onder andere toegankelijk voor scholen uit de omgeving.

De geromantiseerde biopic, met Matteo Simoni en Evelien Bosmans in de hoofdrollen, is geïnspireerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata en focust op de jonge jaren van de zanger. Eerst in een bergdorpje in het Italiaanse Calabrië, en daarna in België als een rebellerende jongeman die een uitweg zoekt in de muziek én in de liefde.

Het scenario werd geschreven door Stijn Coninx en Rik D'hiet, met Lou Berghmans achter de camera.

Stijn Coninx' Marina is geselecteerd voor Cannes Ecrans Juniors. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. Deze nevencompetitie, georganiseerd door Cannes Cinéma, bestaat uit acht internationale speelfilms geschikt voor jongeren tussen 13 en 15 jaar. Cannes Ecrans Juniors stelt jaarlijks een competitief programma met speelfilms die door hun thematiek jongeren aanspreken of hen in staat stellen door middel van film een bredere kijk op de wereld te krijgen. Marina zal daarbij drie vertoningen krijgen, onder andere toegankelijk voor scholen uit de omgeving. De geromantiseerde biopic, met Matteo Simoni en Evelien Bosmans in de hoofdrollen, is geïnspireerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata en focust op de jonge jaren van de zanger. Eerst in een bergdorpje in het Italiaanse Calabrië, en daarna in België als een rebellerende jongeman die een uitweg zoekt in de muziek én in de liefde. Het scenario werd geschreven door Stijn Coninx en Rik D'hiet, met Lou Berghmans achter de camera.