De Belgisch-Frans-Nederlandse coproductie 'Oh Willy...', een 17 minuten durende kortfilm van Emma de Swaef en Marc James Roels, heeft op het internationaal animatiefilmfestival in Stuttgart de 'Grand Prix' gewonnen. De prijs is goed voor een bedrag van 15.000 euro.

'Oh Willy...' is een tragikomische animatiefilm die gemaakt is volgens de stop-motiontechniek. Het verhaal draait rond Willy die terugkeert naar de naturistencommune waar hij zijn jeugd doorbracht. Zijn moeder, die er nog woont, ligt op sterven. Als ze na een kort herkenningsmoment haar laatste adem uitblaast, wordt Willy geconfronteerd met zijn levenskeuzes. In zijn verwarde triestheid besluit hij de natuur in te vluchten en na enkele moeilijkheden start hij een nieuw leven onder de moederlijke bescherming van een groot harig beest.

'Oh Willy...' is één van de meest bekroonde Vlaamse coproducties van 2012. De prent won in september onder andere de Cartoon d'Or, de hoogste Europese onderscheiding op het vlak van animatiefilm. (DB)

De Belgisch-Frans-Nederlandse coproductie 'Oh Willy...', een 17 minuten durende kortfilm van Emma de Swaef en Marc James Roels, heeft op het internationaal animatiefilmfestival in Stuttgart de 'Grand Prix' gewonnen. De prijs is goed voor een bedrag van 15.000 euro. 'Oh Willy...' is een tragikomische animatiefilm die gemaakt is volgens de stop-motiontechniek. Het verhaal draait rond Willy die terugkeert naar de naturistencommune waar hij zijn jeugd doorbracht. Zijn moeder, die er nog woont, ligt op sterven. Als ze na een kort herkenningsmoment haar laatste adem uitblaast, wordt Willy geconfronteerd met zijn levenskeuzes. In zijn verwarde triestheid besluit hij de natuur in te vluchten en na enkele moeilijkheden start hij een nieuw leven onder de moederlijke bescherming van een groot harig beest.'Oh Willy...' is één van de meest bekroonde Vlaamse coproducties van 2012. De prent won in september onder andere de Cartoon d'Or, de hoogste Europese onderscheiding op het vlak van animatiefilm. (DB)