Voor deze prent keren we terug naar de Elizabethaanse tijd in Engeland waar politieke spelletjes schering en inslag waren. In de film wordt sterk in twijfel getrokken of William Shakespeare wel degelijk zelf zijn 37 toneelstukken heeft geschreven. Heel wat academici en experts hebben hun leven gewijd aan het zoeken naar antwoorden op deze complottheorieën. In deze thriller wordt alleszins één van de theorieën naar voren geschoven.

De 74-jarige actrice Vanessa Redgrave, die nota bene in bijna 120 films heeft gespeeld, kruipt in de huid van Queen Elizabeth. Rafe Spall, die een rol had in de film 'Hooligans' werd gecast voor de rol van William Shakespeare. Rhys Ifans, bekend als de weirdo Spike uit de romantische komedie 'Nothing Hill' zal de rol van Edward de Vere vertolken. David Thewlis, Remus Lupin uit de Harry Potter-saga, speelt William Cecil.

De film komt in Amerika op 30 september 2011 in de zalen.

Alvast een prikkelend voorstukje.

Julie Herreman

Voor deze prent keren we terug naar de Elizabethaanse tijd in Engeland waar politieke spelletjes schering en inslag waren. In de film wordt sterk in twijfel getrokken of William Shakespeare wel degelijk zelf zijn 37 toneelstukken heeft geschreven. Heel wat academici en experts hebben hun leven gewijd aan het zoeken naar antwoorden op deze complottheorieën. In deze thriller wordt alleszins één van de theorieën naar voren geschoven. De 74-jarige actrice Vanessa Redgrave, die nota bene in bijna 120 films heeft gespeeld, kruipt in de huid van Queen Elizabeth. Rafe Spall, die een rol had in de film 'Hooligans' werd gecast voor de rol van William Shakespeare. Rhys Ifans, bekend als de weirdo Spike uit de romantische komedie 'Nothing Hill' zal de rol van Edward de Vere vertolken. David Thewlis, Remus Lupin uit de Harry Potter-saga, speelt William Cecil. De film komt in Amerika op 30 september 2011 in de zalen. Alvast een prikkelend voorstukje. Julie Herreman