Het speelfilmdebuut van Bavo Defurne kreeg op het festival in Miami de HBO Juryprijs voor Beste Speelfilm. Het Miami Gay and Lesbian Film Festival is een filmevenement dat zich concentreert op het onder de aandacht brengen van films die diversiteit tentoonspreiden en een homoseksuele thematiek hebben. 'Noordzee, Texas' past dan ook perfect binnen dat plaatje. Het coming-of-age verhaal laat ons kennis maken met Pim, een jongen die eind jaren '60 opgroeit in een kustdorpje en droomt van zijn stoere buurjongen.

Prijsbeest
Het is niet de eerste keer dat 'Noordzee, Texas' in de prijzen valt. De film won eerder al de Silver Zenith op het Wereldfilmfestival van Montréal, de Alice in The City Grote Prijs op het Internationaal Filmfestival van Rome en de prijs voor beste regiedebuut in Kaapstad. Aan de HBO Juryprijs is een bedrag van 1.500 dollar verbonden.

Recent opende 'Noordzee, Texas' nog het Pink Apple Filmfestival in Zürich als voorsmaakje voor de komende Duitse release. In Groot-Brittannië en Nederland is de film al uitgebracht. Aan het einde van de zomer zal de film ook zijn Amerikaans debuut maken.

'Noordzee, Texas' is de filmbewerking van het boek 'Nooit gaat dit over' van André Sollie. De hoofdrollen worden bevolkt door Jelle Florizoone, Mathias Vergels en Eva van der Gucht. (JVDV)

Het speelfilmdebuut van Bavo Defurne kreeg op het festival in Miami de HBO Juryprijs voor Beste Speelfilm. Het Miami Gay and Lesbian Film Festival is een filmevenement dat zich concentreert op het onder de aandacht brengen van films die diversiteit tentoonspreiden en een homoseksuele thematiek hebben. 'Noordzee, Texas' past dan ook perfect binnen dat plaatje. Het coming-of-age verhaal laat ons kennis maken met Pim, een jongen die eind jaren '60 opgroeit in een kustdorpje en droomt van zijn stoere buurjongen. Prijsbeest Het is niet de eerste keer dat 'Noordzee, Texas' in de prijzen valt. De film won eerder al de Silver Zenith op het Wereldfilmfestival van Montréal, de Alice in The City Grote Prijs op het Internationaal Filmfestival van Rome en de prijs voor beste regiedebuut in Kaapstad. Aan de HBO Juryprijs is een bedrag van 1.500 dollar verbonden. Recent opende 'Noordzee, Texas' nog het Pink Apple Filmfestival in Zürich als voorsmaakje voor de komende Duitse release. In Groot-Brittannië en Nederland is de film al uitgebracht. Aan het einde van de zomer zal de film ook zijn Amerikaans debuut maken. 'Noordzee, Texas' is de filmbewerking van het boek 'Nooit gaat dit over' van André Sollie. De hoofdrollen worden bevolkt door Jelle Florizoone, Mathias Vergels en Eva van der Gucht. (JVDV)