'I would like to thank so many people, I don't know where to start.' Als u zich stoort aan de namenlijst die Oscarwinnaars telkens beginnen af te dreunen in hun bedankingsspeeches, hebben we bijzonder goed nieuws voor u. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie die de Oscars uitreikt, wilde een oplossing vinden voor de te lange teksten die na 45 seconden worden afgebroken door het orkest. Dit maakte de Oscarorganisatie bekend op hun jaarlijkse lunch voor de genomineerden.

Voortaan zullen genomineerden hun volledige danklijst voor de ceremonie al moeten opgeven, zodat die tijdens de uitzending kunnen worden afgespeeld op een roterende lijst. Op deze manier kunnen de winnaars hun beperkte tijd gebruiken om andere dingen te vertellen. Elk jaar opnieuw is er immers minstens één stakker die door het orkest duidelijk wordt gemaakt dat zijn of haar tijd erop zit.

In 2015 was er zo een pijnlijk moment toen Dana Perry, medewinnaar van Beste Korte Documentaire, bijna muzikaal onderbroken werd toen ze net begon te vertellen over hoe de zelfdoding van haar zoon haar beïnvloed heeft als filmmaker. Niet bepaald de beste timing om de dirigeerstok op te heffen.

De Oscars worden uitgereikt op zondag 28 februari in het Dolby Theatre in Los Angeles. Komiek Chris Rock dient de ceremonie in goede banen te leiden. (JL)

'I would like to thank so many people, I don't know where to start.' Als u zich stoort aan de namenlijst die Oscarwinnaars telkens beginnen af te dreunen in hun bedankingsspeeches, hebben we bijzonder goed nieuws voor u. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie die de Oscars uitreikt, wilde een oplossing vinden voor de te lange teksten die na 45 seconden worden afgebroken door het orkest. Dit maakte de Oscarorganisatie bekend op hun jaarlijkse lunch voor de genomineerden.Voortaan zullen genomineerden hun volledige danklijst voor de ceremonie al moeten opgeven, zodat die tijdens de uitzending kunnen worden afgespeeld op een roterende lijst. Op deze manier kunnen de winnaars hun beperkte tijd gebruiken om andere dingen te vertellen. Elk jaar opnieuw is er immers minstens één stakker die door het orkest duidelijk wordt gemaakt dat zijn of haar tijd erop zit. In 2015 was er zo een pijnlijk moment toen Dana Perry, medewinnaar van Beste Korte Documentaire, bijna muzikaal onderbroken werd toen ze net begon te vertellen over hoe de zelfdoding van haar zoon haar beïnvloed heeft als filmmaker. Niet bepaald de beste timing om de dirigeerstok op te heffen.De Oscars worden uitgereikt op zondag 28 februari in het Dolby Theatre in Los Angeles. Komiek Chris Rock dient de ceremonie in goede banen te leiden. (JL)