De productie neemt het op tegen films uit Frankrijk en Duitsland. Voor de award komen Europese films in aanmerking die bestemd zijn voor een leeftijdsgroep van 12 tot 14 jaar. "Le Magasin Des Suicides" uit Frankrijk en "Upsidedown" uit Duitsland zijn de andere genomineerden.

Op zondag 5 mei worden de drie films op de Young Audience Film Day aan een publiek tussen de 12 en 14 jaar oud getoond in acht Europese steden. Meteen na de vertoning kunnen de jongeren hun stem uitbrengen. Nog dezelfde dag wordt de winnaar bekendgemaakt via een livestream .

De film van Vincent Bal is gebaseerd op"Het Zigzagkind" van de Israëlische auteur David Grossman en gaat over het avontuur van een jongen die een internationale tocht onderneemt om een mysterie op te lossen. Onder meer Isabella Rossellini en Fedja van Huêt spelen mee in de film. Bal maakte eerder al de speelfilms "Man van staal" en "Minoes". (Belga/KS)

De productie neemt het op tegen films uit Frankrijk en Duitsland. Voor de award komen Europese films in aanmerking die bestemd zijn voor een leeftijdsgroep van 12 tot 14 jaar. "Le Magasin Des Suicides" uit Frankrijk en "Upsidedown" uit Duitsland zijn de andere genomineerden. Op zondag 5 mei worden de drie films op de Young Audience Film Day aan een publiek tussen de 12 en 14 jaar oud getoond in acht Europese steden. Meteen na de vertoning kunnen de jongeren hun stem uitbrengen. Nog dezelfde dag wordt de winnaar bekendgemaakt via een livestream . De film van Vincent Bal is gebaseerd op"Het Zigzagkind" van de Israëlische auteur David Grossman en gaat over het avontuur van een jongen die een internationale tocht onderneemt om een mysterie op te lossen. Onder meer Isabella Rossellini en Fedja van Huêt spelen mee in de film. Bal maakte eerder al de speelfilms "Man van staal" en "Minoes". (Belga/KS)