Nog enkele weken en massa's tienermeiden zullen stormlopen naar de bioscoop voor de derde Twilight-film - The Twilight Saga: Eclipse. Filmstudio Summit Entertainment heeft nu aangekondigd dat het vierde en laatste boek van de reeks, Breaking Dawn, wordt opgesplitst in twee films, iets wat al een tijdje verwacht werd.

Breaking Dawn gaat over het huwelijk tussen de twee hoofdpersonages: Bella Swan (Kristen Stewart) en Edward Cullen (Robert Pattinson), en vooral over de gecompliceerde geboorte van hun dochter, Renesmee. Zij die de boeken hebben gelezen zullen het weten: it won't be a pretty sight - verwacht dus eerder horror dan tienerromantiek. Misschien dat het wereldwijd bizarre proporties aannemende verlangen naar een vampierenvriendje bij al die bakvissen dan wel terug daalt naar een matige adoratie.

De fans zullen wel nog een tijdje geduld moeten hebben: de eerste Breaking Dawn-film komt rond november 2011 in de zalen, terwijl het tweede en allerlaatste deel pas in 2012 het daglicht ziet. Over daglicht gesproken: het beste nieuws van de opsplitsing is voor de fans ongetwijfeld de mogelijkheid om geen vier, maar vijf films lang naar Robert Pattinsons fonkelende borstkas te staren.

Bekijk hier de trailer van de derde film Eclipse:

Nog enkele weken en massa's tienermeiden zullen stormlopen naar de bioscoop voor de derde Twilight-film - The Twilight Saga: Eclipse. Filmstudio Summit Entertainment heeft nu aangekondigd dat het vierde en laatste boek van de reeks, Breaking Dawn, wordt opgesplitst in twee films, iets wat al een tijdje verwacht werd. Breaking Dawn gaat over het huwelijk tussen de twee hoofdpersonages: Bella Swan (Kristen Stewart) en Edward Cullen (Robert Pattinson), en vooral over de gecompliceerde geboorte van hun dochter, Renesmee. Zij die de boeken hebben gelezen zullen het weten: it won't be a pretty sight - verwacht dus eerder horror dan tienerromantiek. Misschien dat het wereldwijd bizarre proporties aannemende verlangen naar een vampierenvriendje bij al die bakvissen dan wel terug daalt naar een matige adoratie. De fans zullen wel nog een tijdje geduld moeten hebben: de eerste Breaking Dawn-film komt rond november 2011 in de zalen, terwijl het tweede en allerlaatste deel pas in 2012 het daglicht ziet. Over daglicht gesproken: het beste nieuws van de opsplitsing is voor de fans ongetwijfeld de mogelijkheid om geen vier, maar vijf films lang naar Robert Pattinsons fonkelende borstkas te staren. Bekijk hier de trailer van de derde film Eclipse: