The King's Speech mocht dit weekend twee belangrijke onderscheidingen in ontvangst nemen. Regisseur Tom Hooper kreeg van de Directors Guild of America (DGA) de prijs voor beste film en hoofdrolspeler Collin Firth won samen met de gehele cast een Screen Actors Guild Award voor beste performance.

De vele filmprijzen die nu worden uitgereikt, moeten allemaal gezien worden in het licht van de nakende Oscaruitreiking. Dat 'The King's Speech' de DGA Award in ontvangst mocht nemen is alvast geen goed nieuws voor die andere Oscarfavoriet, 'The Social Network'. De Academy Award voor beste film ging in de geschiedenis van de Oscars bijna altijd naar de winnaar van de DGA Awards. De Oscars worden op 27 februari uitgereikt.

The King's Speech mocht dit weekend twee belangrijke onderscheidingen in ontvangst nemen. Regisseur Tom Hooper kreeg van de Directors Guild of America (DGA) de prijs voor beste film en hoofdrolspeler Collin Firth won samen met de gehele cast een Screen Actors Guild Award voor beste performance. De vele filmprijzen die nu worden uitgereikt, moeten allemaal gezien worden in het licht van de nakende Oscaruitreiking. Dat 'The King's Speech' de DGA Award in ontvangst mocht nemen is alvast geen goed nieuws voor die andere Oscarfavoriet, 'The Social Network'. De Academy Award voor beste film ging in de geschiedenis van de Oscars bijna altijd naar de winnaar van de DGA Awards. De Oscars worden op 27 februari uitgereikt.