Film By The Sea
© Film By The Sea

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan iemand die de gedachte aan Sylvia Kristel als cultureel fenomeen doet voortleven. Eerdere winnaressen zijn Sylvia Hoeks (2014) en Genevieve Gaunt (2015). Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden.

De jury prijst De la Parra voor haar veelzijdigheid. Zij werkt niet alleen als regisseur bij diverse theaters in Duitsland, maar is ook regie-assistent bij Toneelgroep Amsterdam. Volgens de jury beschikt De la Parra net als de naamgeefster over "de uitgelezen combinatie van lef en kwetsbaarheid die zo aantrekkelijk maakt". (Belga)

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan iemand die de gedachte aan Sylvia Kristel als cultureel fenomeen doet voortleven. Eerdere winnaressen zijn Sylvia Hoeks (2014) en Genevieve Gaunt (2015). Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden. De jury prijst De la Parra voor haar veelzijdigheid. Zij werkt niet alleen als regisseur bij diverse theaters in Duitsland, maar is ook regie-assistent bij Toneelgroep Amsterdam. Volgens de jury beschikt De la Parra net als de naamgeefster over "de uitgelezen combinatie van lef en kwetsbaarheid die zo aantrekkelijk maakt". (Belga)