"The Force Awakens" verpulverde al tijdens zijn openingsweekend met een opbrengst van 238 miljoen dollar het record van "Jurassic World", die 208,8 miljoen dollar opbracht tijdens zijn openingsweekend in juni.

In totaal bracht de zevende Star Wars-film wereldwijd al 811 miljoen euro, waarvan 440,4 miljoen dollar enkel in de Verenigde Staten, aldus analist Jeff Block. Disney verwacht dat de film tegen het einde van dit weekend de kaap van 1 miljard dollar zal overschrijden.

"The Force Awakens" is nog steeds op de goede weg om de meest winstgevende film ooit te worden en zo James Cameron van de troon te stoten met zijn films "Avatar" (2,79 miljard dollar) en "Titanic" (2,19 miljard dollar). De film is bovendien nog niet in alle landen te zien: hij komt pas op 9 januari uit in China. (BELGA)

"The Force Awakens" verpulverde al tijdens zijn openingsweekend met een opbrengst van 238 miljoen dollar het record van "Jurassic World", die 208,8 miljoen dollar opbracht tijdens zijn openingsweekend in juni. In totaal bracht de zevende Star Wars-film wereldwijd al 811 miljoen euro, waarvan 440,4 miljoen dollar enkel in de Verenigde Staten, aldus analist Jeff Block. Disney verwacht dat de film tegen het einde van dit weekend de kaap van 1 miljard dollar zal overschrijden."The Force Awakens" is nog steeds op de goede weg om de meest winstgevende film ooit te worden en zo James Cameron van de troon te stoten met zijn films "Avatar" (2,79 miljard dollar) en "Titanic" (2,19 miljard dollar). De film is bovendien nog niet in alle landen te zien: hij komt pas op 9 januari uit in China. (BELGA)