Terwijl de Smurfen druk bezig zijn met zingen, dansen en andere smurfige dingen, stormt Gargamel hun vredige dorpje binnen. Tijdens hun wanhopige ontsnapping aan de boze tovenaar stuurt Klungelsmurf per ongeluk Grote Smurf, Smurfin en een aantal anderen de verkeerde kant op. Gevolg: het groepje smurfen belandt in een vreemd zwart gat en komt in de wereldstad New York terecht. Een getrouwd koppel neemt hen onder hun hoede terwijl Gargamel nog steeds probeert hen te pakken te krijgen. Smurffffffffspannend!

Voor 'The Smurfs' heeft regisseur Raja Gosnell ('Scooby-Doo') een beroep gedaan op een aantal bekende televisiesterren zoals Neil Patrick Harris ('How I Met Your Mother'), Jayma Mays ('Glee'), Sofía Vergara ('Modern Family') en Hank Azaria ('Friends'). Ook zangeres Katy Perry is in 'The Smurfs' te horen. Zij leent haar stem aan de Smurfin. Het is de eerste keer dat de avonturen van Peyo's blauwe mannetjes verteld wordt door de combinatie van CGI en live-actioncinema.

Noëmie Machtelinckx

Terwijl de Smurfen druk bezig zijn met zingen, dansen en andere smurfige dingen, stormt Gargamel hun vredige dorpje binnen. Tijdens hun wanhopige ontsnapping aan de boze tovenaar stuurt Klungelsmurf per ongeluk Grote Smurf, Smurfin en een aantal anderen de verkeerde kant op. Gevolg: het groepje smurfen belandt in een vreemd zwart gat en komt in de wereldstad New York terecht. Een getrouwd koppel neemt hen onder hun hoede terwijl Gargamel nog steeds probeert hen te pakken te krijgen. Smurffffffffspannend! Voor 'The Smurfs' heeft regisseur Raja Gosnell ('Scooby-Doo') een beroep gedaan op een aantal bekende televisiesterren zoals Neil Patrick Harris ('How I Met Your Mother'), Jayma Mays ('Glee'), Sofía Vergara ('Modern Family') en Hank Azaria ('Friends'). Ook zangeres Katy Perry is in 'The Smurfs' te horen. Zij leent haar stem aan de Smurfin. Het is de eerste keer dat de avonturen van Peyo's blauwe mannetjes verteld wordt door de combinatie van CGI en live-actioncinema. Noëmie Machtelinckx