Toch is het vooral de veertienjarige Jayden die de show zal stelen. Will Smith speelt de ondersteunende rol van generaal Cypher Raige. Na een wereldwijde ramp bouwt de mensheid een nieuwe samenleving op op de planeet Nova Prime. Duizend jaar later gaat Cypher met zijn zoon en rekruut Kitai op missie. Hun ruimteschip komt echter in een asteroïdestorm terecht en stort neer op planeet Aarde.

Nadat generaal Cypher zwaargewond uit de crash komt, is het Kitai die honderd kilometer verder hulp moet gaan oproepen. Tijdens zijn tocht staat hij oog in oog met nieuwe diersoorten en een buitenaards wezen. Vader en zoon moeten samenwerken om levend terug naar huis te kunnen keren.

De eerste trailer van de film, geregisseerd door M. Night Shyamalan, was al in december te zien. 'After Earth' is niet de eerste samenwerking tussen The Fresh Prince en zijn zoon. Eerder speelde Jayden zijn vaders televisiezoon in 'The Pursuit of Hapiness'. Ook bij de productie van Karate Kid, waarin de jonge Jayden doorbrak als acteur, was Will betrokken. Door 'After Earth' vergroot Jayden zijn kans op een rol in het vervolg op 'The Hunger Games'. (CS)

Toch is het vooral de veertienjarige Jayden die de show zal stelen. Will Smith speelt de ondersteunende rol van generaal Cypher Raige. Na een wereldwijde ramp bouwt de mensheid een nieuwe samenleving op op de planeet Nova Prime. Duizend jaar later gaat Cypher met zijn zoon en rekruut Kitai op missie. Hun ruimteschip komt echter in een asteroïdestorm terecht en stort neer op planeet Aarde. Nadat generaal Cypher zwaargewond uit de crash komt, is het Kitai die honderd kilometer verder hulp moet gaan oproepen. Tijdens zijn tocht staat hij oog in oog met nieuwe diersoorten en een buitenaards wezen. Vader en zoon moeten samenwerken om levend terug naar huis te kunnen keren. De eerste trailer van de film, geregisseerd door M. Night Shyamalan, was al in december te zien. 'After Earth' is niet de eerste samenwerking tussen The Fresh Prince en zijn zoon. Eerder speelde Jayden zijn vaders televisiezoon in 'The Pursuit of Hapiness'. Ook bij de productie van Karate Kid, waarin de jonge Jayden doorbrak als acteur, was Will betrokken. Door 'After Earth' vergroot Jayden zijn kans op een rol in het vervolg op 'The Hunger Games'. (CS)