Woensdag, de dag van de release van de film, zagen 80.000 mensen de zevende episode van de ruimtesaga in de Belgische bioscoopzalen. De nieuwe aflevering in de reeks leverde zo 746.000 euro op, wat het de beste openingsdag maakt in de Belgische zalen. De film is bovendien de beste openingsdag voor Disney, de beste openingsdag in 2015 en de beste openingsdag voor een Star Wars-film ooit in België.

Nog voor de film uitkwam, waren bij Kinepolis al meer dan 55.000 tickets verkocht, wat een record is voor de bioscoopgroep. Bij UGC stond de teller op meer dan 11.000 tickets in voorverkoop.

"The Force Awakens" komt dertig jaar na het einde van episode 6, "The Return of the Jedi", die uitkwam in 1983. Aan de zijde van beproefde Star Wars-acteurs als Harrison Ford, Carrie Fisher en Mark Hamill vertolken ook Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis en Lupita Nyong'o een rol. Regisseur is J.J. Abrams. (Belga)

Woensdag, de dag van de release van de film, zagen 80.000 mensen de zevende episode van de ruimtesaga in de Belgische bioscoopzalen. De nieuwe aflevering in de reeks leverde zo 746.000 euro op, wat het de beste openingsdag maakt in de Belgische zalen. De film is bovendien de beste openingsdag voor Disney, de beste openingsdag in 2015 en de beste openingsdag voor een Star Wars-film ooit in België. Nog voor de film uitkwam, waren bij Kinepolis al meer dan 55.000 tickets verkocht, wat een record is voor de bioscoopgroep. Bij UGC stond de teller op meer dan 11.000 tickets in voorverkoop. "The Force Awakens" komt dertig jaar na het einde van episode 6, "The Return of the Jedi", die uitkwam in 1983. Aan de zijde van beproefde Star Wars-acteurs als Harrison Ford, Carrie Fisher en Mark Hamill vertolken ook Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis en Lupita Nyong'o een rol. Regisseur is J.J. Abrams. (Belga)