De nieuwe Star Wars-film, "Star Wars: Episode VII", komt op 18 december 2015 in de cinema. Dat heeft Disney Studios bekendgemaakt.

Disney kocht in oktober vorig jaar voor 4 miljard dollar Lucasfilm over van George Lucas, de bedenker van de twee Star Wars-trilogieën die zelf de episodes I, II, III en IV regisseerde. De nieuwe film zal geregisseerd worden door J.J. Abrams.

De eerste drie Star Wars-films (IV, V en VI) kwamen eind de jaren zeventig, begin de jaren tachtig uit. Eind de jaren negentig startte een nieuwe trilogie (I, II en III), die een prequel vormen op de eerste films. De recentste film is "Episode III: Revenge of the Sith" uit 2005. De nieuwe trilogie (VII, VIII, IX) pikt terug de draad op waar het verhaal van het eerste drieluik eindigde.

George Lucas zal voor het nieuwe drieluik creatief adviseur zijn. De opnames voor "Star Wars: Episode VII" gaan in de lente van 2014 van start in de Pinewood Studios in Londen. (Belga/DB)

De nieuwe Star Wars-film, "Star Wars: Episode VII", komt op 18 december 2015 in de cinema. Dat heeft Disney Studios bekendgemaakt. Disney kocht in oktober vorig jaar voor 4 miljard dollar Lucasfilm over van George Lucas, de bedenker van de twee Star Wars-trilogieën die zelf de episodes I, II, III en IV regisseerde. De nieuwe film zal geregisseerd worden door J.J. Abrams. De eerste drie Star Wars-films (IV, V en VI) kwamen eind de jaren zeventig, begin de jaren tachtig uit. Eind de jaren negentig startte een nieuwe trilogie (I, II en III), die een prequel vormen op de eerste films. De recentste film is "Episode III: Revenge of the Sith" uit 2005. De nieuwe trilogie (VII, VIII, IX) pikt terug de draad op waar het verhaal van het eerste drieluik eindigde. George Lucas zal voor het nieuwe drieluik creatief adviseur zijn. De opnames voor "Star Wars: Episode VII" gaan in de lente van 2014 van start in de Pinewood Studios in Londen. (Belga/DB)