Vorig jaar kwam in de Verenigde Staten de miniserie 'Spartacus: Blood & Sand' op televisie, en dit jaar konden de Amerikanen genieten van de zesdelige prequel: 'Spartacus: Gods of the Arena'. De twee reeksen werden druk bekeken, en nu zijn producer Graham King en scenarist Michael B. Gordon van plan om een nieuwe versie van 'Spartacus' naar het witte doek te brengen.

Deze nieuwe versie zou uiteraard vooral het bekende verhaal van de opstand vertellen, maar zou iets dichter bij de feiten aanleunen dan andere adaptaties. Meer informatie over deze nieuwe 'Spartacus' is er voorlopig niet.

Het verhaal van de legendarische slaaf Spartacus die een opstand tegen de Romeinen organiseerde is al vaker op het kleine en het grote scherm te zien geweest. De meest iconische versie is ongetwijfeld nog steeds die van Stanley Kubrick uit 1960, met Kirk Douglas in de titelrol. (MD)

Vorig jaar kwam in de Verenigde Staten de miniserie 'Spartacus: Blood & Sand' op televisie, en dit jaar konden de Amerikanen genieten van de zesdelige prequel: 'Spartacus: Gods of the Arena'. De twee reeksen werden druk bekeken, en nu zijn producer Graham King en scenarist Michael B. Gordon van plan om een nieuwe versie van 'Spartacus' naar het witte doek te brengen. Deze nieuwe versie zou uiteraard vooral het bekende verhaal van de opstand vertellen, maar zou iets dichter bij de feiten aanleunen dan andere adaptaties. Meer informatie over deze nieuwe 'Spartacus' is er voorlopig niet. Het verhaal van de legendarische slaaf Spartacus die een opstand tegen de Romeinen organiseerde is al vaker op het kleine en het grote scherm te zien geweest. De meest iconische versie is ongetwijfeld nog steeds die van Stanley Kubrick uit 1960, met Kirk Douglas in de titelrol. (MD)