In Oostende is de film 'The Same Day' voorgesteld. Het is de eerste volwaardige film van Chika Uche, een dertigjarige Oostendenaar met Nigeriaanse roots.

'The Same Day' vertelt het verhaal over zijn broer, die in Londen werd gevangengenomen tijdens een drugszaak. Uche wil aantonen dat iedereen een tweede kans verdient. De film werd opgenomen zonder budget.

Uche maakt al van jongs af aan korte films. Om de nodige kennis op te doen besloot hij tien jaar geleden naar België te komen om Videorealisatie te studeren in het praktijkgerichte opleidingscentrum Syntra West in Brugge. Hij hoopt met zijn eerste langspeelfilm door te breken in Vlaanderen: 'Als de reacties positief zijn, zal ik zeker verder gaan met de productie van films en werk ik er voltijds aan.'

De realisatie van de prent is deels toe te schrijven aan het Economisch Huis Oostende, dat Uche begeleidde bij de promotie van de film en bij het opstarten van zijn eigen productiehuis: CudMovies.

'The Same Day' gaat op 30 november in Oostende in première. (Belga/DB)

In Oostende is de film 'The Same Day' voorgesteld. Het is de eerste volwaardige film van Chika Uche, een dertigjarige Oostendenaar met Nigeriaanse roots. 'The Same Day' vertelt het verhaal over zijn broer, die in Londen werd gevangengenomen tijdens een drugszaak. Uche wil aantonen dat iedereen een tweede kans verdient. De film werd opgenomen zonder budget. Uche maakt al van jongs af aan korte films. Om de nodige kennis op te doen besloot hij tien jaar geleden naar België te komen om Videorealisatie te studeren in het praktijkgerichte opleidingscentrum Syntra West in Brugge. Hij hoopt met zijn eerste langspeelfilm door te breken in Vlaanderen: 'Als de reacties positief zijn, zal ik zeker verder gaan met de productie van films en werk ik er voltijds aan.' De realisatie van de prent is deels toe te schrijven aan het Economisch Huis Oostende, dat Uche begeleidde bij de promotie van de film en bij het opstarten van zijn eigen productiehuis: CudMovies. 'The Same Day' gaat op 30 november in Oostende in première. (Belga/DB)