Met Nieuwe Antwerpse Filmmakers geeft Antwerpen een platform aan beloftevolle filmmakers om zich voor te stellen aan een groter publiek. Vier regisseurs stellen in Cinema Zuid hun eigen projecten voor, daarnaast selecteren ze enkele films die je volgens hen echt gezien moet hebben.

Beste Europese kortfilm

Bülent Öztürk won onlangs op het filmfestival van Venetië nog de prijs voor beste Europese kortfilm voor 'Houses with Small Windows'. Deze film is samen met twee andere kortfilms van hem te bezichtigen in Cinema Zuid, net als het werk van Raf Reyntjens. Het regisseursduo Bilall Fallah en Adil El Arbi, wiens eerste langspeelfilm 'Image' dit najaar in de bioscoop te zien is, toont ook drie van hun kortfilms. Zij zijn volop bezig met de voorbereidingen van hun nieuwe langspeler 'Black'.

De vier regisseurs mochten zelf een selectie maken van films die ze graag aan een groter publiek tonen. Films waar ze inspiratie uit halen, die een speciale betekenis voor hen hebben of van filmmakers waar ze naar opkijken.

50 jaar migratie

In filmhuis Klappei wordt nog een alternatief programma aangeboden met een mix van fictiefilms en documentaires. Het festival staat volledig in het teken van 50 jaar migratie. België tekende in 1964 een akkoord met Turkije en Marokko om gastarbeiders te werk te stellen in ons land, dat wordt ook op dit filmfestival in de kijker gezet.

Nieuwe Antwerpse Filmmakers, 9 tot 11 mei, Cinema Zuid & Filmhuis Klappei

Met Nieuwe Antwerpse Filmmakers geeft Antwerpen een platform aan beloftevolle filmmakers om zich voor te stellen aan een groter publiek. Vier regisseurs stellen in Cinema Zuid hun eigen projecten voor, daarnaast selecteren ze enkele films die je volgens hen echt gezien moet hebben. Beste Europese kortfilm Bülent Öztürk won onlangs op het filmfestival van Venetië nog de prijs voor beste Europese kortfilm voor 'Houses with Small Windows'. Deze film is samen met twee andere kortfilms van hem te bezichtigen in Cinema Zuid, net als het werk van Raf Reyntjens. Het regisseursduo Bilall Fallah en Adil El Arbi, wiens eerste langspeelfilm 'Image' dit najaar in de bioscoop te zien is, toont ook drie van hun kortfilms. Zij zijn volop bezig met de voorbereidingen van hun nieuwe langspeler 'Black'. De vier regisseurs mochten zelf een selectie maken van films die ze graag aan een groter publiek tonen. Films waar ze inspiratie uit halen, die een speciale betekenis voor hen hebben of van filmmakers waar ze naar opkijken. 50 jaar migratie In filmhuis Klappei wordt nog een alternatief programma aangeboden met een mix van fictiefilms en documentaires. Het festival staat volledig in het teken van 50 jaar migratie. België tekende in 1964 een akkoord met Turkije en Marokko om gastarbeiders te werk te stellen in ons land, dat wordt ook op dit filmfestival in de kijker gezet. Nieuwe Antwerpse Filmmakers, 9 tot 11 mei, Cinema Zuid & Filmhuis Klappei