De Patrolmen's Benevolent Association (PBA), de grootste politievakbond van New York, wil dat de films van cultregisseur Quentin Tarantino geboycot worden. De cineast in wiens films er op geen hectoliter bloed wordt gekeken, heeft in het recente verleden twee bijeenkomsten bijgewoond - waronder een afgelopen weekend - waarin tegen het politiegeweld en voor een hervorming van het gerechtssysteem werd geageerd. Dat was niet naar de zin van de lokale ordediensten. Vooral het feit dat hij hen 'moordenaars' zou genoemd hebben, is in het verkeerde keelgat geschoten.

Dat iemand die in zijn films de misdaad en het geweld ophemelt, ook tegen de flikken is, hoeft niet te verbazen, zei voorzitter Patrick Lynch van de PBA.

Donderdag had Tarantino nog een lijst voorgelezen van recente (dodelijke) slachtoffers van al te gespierd politieoptreden. "De politieagenten die Quentin Tarantino bestempelt als 'moordenaars', bestaan niet in het universum dat hij op het grote scherm creëert, zij riskeren soms hun leven om gemeenschappen te beschermen tegen echte misdaad en wanorde", meende Lynch.

Tarantino blikte in zijn ruim twintigjarige carrière geweldklassiekers in als 'Reservoir Dogs', 'Pulp Fiction', 'Kill Bill' en 'Inglorious Basterds'. In januari komt zijn nieuwste in de bioscoop:"The Hateful Eight", een western die naar verluidt erg gewelddadig is.

Lynch vroeg de New Yorkers alvast om mister Q de 'boodschap te sturen' dat hij niet welkom is met zijn 'lasterlijke politiefictie'. (Belga/DB)

De Patrolmen's Benevolent Association (PBA), de grootste politievakbond van New York, wil dat de films van cultregisseur Quentin Tarantino geboycot worden. De cineast in wiens films er op geen hectoliter bloed wordt gekeken, heeft in het recente verleden twee bijeenkomsten bijgewoond - waronder een afgelopen weekend - waarin tegen het politiegeweld en voor een hervorming van het gerechtssysteem werd geageerd. Dat was niet naar de zin van de lokale ordediensten. Vooral het feit dat hij hen 'moordenaars' zou genoemd hebben, is in het verkeerde keelgat geschoten. Dat iemand die in zijn films de misdaad en het geweld ophemelt, ook tegen de flikken is, hoeft niet te verbazen, zei voorzitter Patrick Lynch van de PBA. Donderdag had Tarantino nog een lijst voorgelezen van recente (dodelijke) slachtoffers van al te gespierd politieoptreden. "De politieagenten die Quentin Tarantino bestempelt als 'moordenaars', bestaan niet in het universum dat hij op het grote scherm creëert, zij riskeren soms hun leven om gemeenschappen te beschermen tegen echte misdaad en wanorde", meende Lynch. Tarantino blikte in zijn ruim twintigjarige carrière geweldklassiekers in als 'Reservoir Dogs', 'Pulp Fiction', 'Kill Bill' en 'Inglorious Basterds'. In januari komt zijn nieuwste in de bioscoop:"The Hateful Eight", een western die naar verluidt erg gewelddadig is. Lynch vroeg de New Yorkers alvast om mister Q de 'boodschap te sturen' dat hij niet welkom is met zijn 'lasterlijke politiefictie'. (Belga/DB)